Vágólapra másolva!
A lengyelek elleni vesztes Eb-selejtező után Gellei Imre ugyan kivételesen nem volt elégedett, de nem is mondott le. Decemberben viszont lejár a szerződése, jövőre minden bizonnyal új kapitánya lesz a magyarfoci-válogatottnak. Kíváncsiak voltunk, kérdeztük: ki üljön a nemzeti kispadra? Olvasóink többsége magát ajánlotta.

Szavazóink nem cáfoltak rá a szólásra: Magyarország a tízmillió szövetségi kapitány országa. 2010 olvasó (31,4 %) ugyanis arra kattintott, hogy "én", azaz ő legyen Gellei utódja. A második helyet a hervadhatatlan népszerűségű Nyilasi Tibor szerezte meg 1778 szavazattal (27,8%), a harmadik legnagyobb csoportot pedig a szkeptikusok adják, 1091 szavazó szerint ugyanis mindegy, ki lesz a kapitány.

459-en (7,2%) úgy vélik, hogy a Mexikót, Costa Ricát, az Egyesült Államokat, Nigériát és Kínát is világbajnokságra vezető, szerb-montenegrói Milutinovic kell nekünk, míg 331-en (5,2%) a Csank-féle célfutballban látják a siker zálogát.

222 (3,5%) voksoló szerint Királyékon már csak a mágia, azaz Verebes visszatérése segíthet, egy 211 fős törpe kisebbség szerint pedig Gelleinek járna még egy esély, hogy megtalálja az ideális védelmet (is).

Természetesen számos egyéb megoldás is elképzelhető a kapitányi posztra (például: Bánfi, Bozsik, Capello, Dénes T., Détári, Dzurják, Garami, Gyurcsány, Egervári, Lakat T., Lippi, Mezey, Orbán, Pintér, Puhl, Szieben, Tornyi, Urbányi, Várhidi stb.), őket hely hiányában csak a "más" gyűjtőnéven tudtuk jelölni. Ezt a lehetőséget 296-an (4,6%) választották.

További javaslatait, esetleg ötvenes listáját itt elküldheti nekünk.