Vágólapra másolva!
A címvédő Ferencváros jutott utolsóként a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjébe, miután 0-1-ről fordított a bajnok MTK vendégeként. A Bodajk a Pécsi MFC ellen, a negyedosztályú Tuzsér a BKV Előrével szemben harcolta ki a továbbjutást.

Magyar Kupa, a 8 közé jutásért:
MTK Hungária - Ferencváros 1-2 (0-0)
Hidegkuti Nándor-stadion, 3500 néző
vezette: Megyebíró
MTK: Végh - Molnár, Pusztai, Juhász, Füzi - Zabos (Pisont, 46.), Czvitkovics (Silva, 77.), Zavadszky, Rednic (Szabó, 72.) - Illés, Torghelle
Ferencváros: Szűcs - Kriston, Vukmir, Dragóner, Kiss - Rósa D. (Sasu, 64.), Zováth, Lipcsei, Leandro (Balog, 80.) - Tököli (Penksa, 46.), Gera
gól: Czvitkovics (61.), illetve Kriston (67.), Gera (74.)
kiállítva: Pusztai (78.)
sárga lap: Torghelle (50.), Pusztai (60., 78.), illetve Leandro (19.), Kiss (24.), Gera (38.), Dragóner (39.)

4. perc: Tököli a 16-oson belül álló Leandróhoz passzolt, aki két csellel tisztára játszotta magát, s 7 méteres lövését Végh lábbal hárította.

12. perc: Leandro középen tört kapura, majd az üresen futó Gerához passzolt, a válogatott csatár 15 méterről nagy helyzetből fölé lőtt.

20. perc: Gera okosan gurított az üresen álló Tökölihez, aki jobbról, hatalmas helyzetből 8 méterről az oldalhálóba vágta a labdát.

31. perc: Czvitkovics jól ugratta ki a jobb oldalon Torghellét, aki éles szögből 7 méterről lőtt, s Szűcs lábbal hárított.

57. perc: Gera az alapvonal közeléből visszagurított az üresen érkező Penksához, aki 10 méterről egyből lőtt, s Végh bravúrral mentett.

61. perc: Illés a 16-os előtt Czvitkovicshoz passzolt, a középpályás egy igazítás után 18 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

67. perc: egy kapu előtti kavarodás után a bal oldalon Gerához került a labda, a csatár középre passzolt, s az üresen érkező Kriston 5 méterről az üres kapuba lőtt (1-1).

74. perc: Lipcsei bal oldali szögletét Dragóner megcsúsztatta, s a hosszú saroknál érkező Gera akrobatikus mozdulattal 4 méterről a kapuba talált (1-2).

78. perc: a kiugró Sasut az ütemkésében lévő Pusztai lerántotta, ezért megkapta második sárgáját, majd természetesen a piros lapot is.

83. perc: Szabó bal oldali szögletét a hosszú saroknál Juhász keresztbe lőtte, a labda Silvához került, aki egyenlítés helyett óriási hibázott.

85. perc: Penksa beadását követően Gera egy csel után 7 méterről a bal oldali kapufára rúgta a labdát.

Az első 20 percben a vendégek sokkal jobban játszottak, de ez csak kihagyott helyzetekben mutatkozott meg. A folytatásban esett az amúgy sem magas színvonal, így a szurkolók csak a hibákon, s nem az elrontott lehetőségeken bosszankodtak.

A folytatásban az eseménytelen első negyedóra végén teljesen váratlanul vezetéshez jutott az MTK, pedig addig szinte semmi veszélyt nem jelentett Szűcs kapujára. Hat perccel később nagy védelmi hiba után Kriston egyenlített, s ez alaposan megzavarta Egervári Sándor együttesét. Hamarosan már a Ferencváros vezetett, Gera remek megmozdulása a találkozó legszebb jelenete volt. Sőt rövidesen emberhátrányba is került a hazai csapat, nem sok jót ígérve a hajrára, s így is történt, az eredmény már nem változott. Az aktívabb Ferencváros megérdemelten jutott a legjobb 8 közé, mert sokkal többet tett a győzelemért.

Egervári Sándor, az MTK vezetőedzője: "Gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez. A vendégek első gólját talán lesállás előzte meg, de ezen kár keseregni, a helyzeten úgysem tudunk változtatni. Sajnos nem játszottunk jól."

Garami József, a Ferencváros szakmai igazgatója: "Nagy sikernek tartom a továbbjutást, mivel hátrányból tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzést."

További eredmények:
Bodajk (NB I/B) - Pécsi MFC 1-0 (1-0)
Szentlőrinc (NB III) - Matáv-Sopron 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)
Tuzsér (NB III) - BKV Előre (NB I/B) 1-0
Cegléd (NB III) - Budapesti Vasas (NB I/B) 0-1 - hosszabbítás után
Szentes (NB II) -Budapest Honvéd (NB I/B) 0-3

Korábban játszották:
október 12.: Győri DAC (NB III) - Videoton FCF 2-4 (1-3)
október 22.: Karcag (NB II)-ZTE 1-6 (0-4)