Vágólapra másolva!
Nagy szerencsével és Király bravúrjaival, büntetőkkel jutott tovább a Hertha labdarúgócsapata a német kupa 2. fordulójában, így a hét végi, Wolfsburg elleni bajnokira még Huub Stevens vezetőedző készíti fel a csapatot. Csupán a tizenegyesek hoztak döntést a Bayern München-Nürnberg találkozón is, a Stuttgart Szabics találatával verte másodosztályú ellenfelét, míg a Bremen, soraiban Lisztessel, hosszabbításban nyert a Wolfsburg ellen.

Hihetetlen izgalmakat hozott a Hertha rostocki vendégjátéka, hiszen a csapat a szombati bajnoki győzelem után ismét sikerre volt kényszerítve. A Huub Stevens edzőnek szánt ultimátum ugyanis nem engedte a vereséget, azaz a berlini gárda számára csupán a továbbjutás jelenthetett átmeneti nyugalmat.

A két csapat Trautmann játékvezető sípszavára, 10 ezer néző előtt a következő összeállításban kezdte a találkozót.
Hansa Rostock: Schober - Persson - Möhrle, Hill - Tjikuzu, Lantz, Aduobe, Maul, Schultz - Plassnegger, Max
Hertha: Király - A. Friedrich, Rehmer, Simunic, Schmidt - N. Kovac, Dárdai - Goor, Marcelinho - Bobic, Luizao.

Szombathoz képest a hazai mester, Juri Schlünz három helyen is változtatott, így Aduobe, Persson és Plassneger is lehetőséget kapott. A vezetést a 19. percben Luizao révén szerezte meg a Hertha, s Király bravúrjainak is köszönhetően a 63. percig vezetett is. Ekkor Lantz egyenlített, s mivel a rendes játékidőben már nem változott az eredmény, jöhetett a hosszabbítás. És jöhetett Lantz, aki a 111. percben vezetést szerzett a hazaiaknak. Stevens összetört, nem úgy csapata, amely az utolsó percben a csereként pályára lépő Rafael találatával egyenlített.

A tizenegyesrúgásokban aztán Király Gábor bizonyította, nem lehet őt leírni. Simunic és Mladenov mellett Rydlewicz ugyan betalált, ám Király a második sorozatban kivédte Max büntetőjét. A lélektani előnyt azonban nem használta ki a Hertha, Schmidt lövését Schober is hárította. Lantz és Kovac góljával még 3-2-re a Hertha vezetett, ekkor Persson fölé, Marcelinho mellé bombázott. Tjikuzu egyenlített, Wichniarek révén ismét vendégeknél volt az előny, s mivel Plassnegger próbálkozását Király hárította, a Hertha jutott tovább.

Büntetőkkel jutott tovább a Bayern München is, amely otthon a Nürnberg ellen szenvedte ki a sikert, a Werder Bremen, soraiban Lisztes Krisztiánnal, hosszabbításban kerekedett felül a Wolfsburgon, míg a Farkasok amatőr együttese majdnem meglepte a Bundesliga 16. helyén álló Kölnt.

A VfB Stuttgart Szabics Imre góljával győzött, így szintén bejutott a legjobb 16 közé. A magyar csatárnak ez már a harmadik találata volt a sorozatban, hiszen az első fordulóban kétszer is bevette a Bayer Leverkusen amatőrcsapatának kapuját.

Német kupa, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Wacker Burghausen (II. osztályú) - Stuttgart 0-1 (0-0)
gól:
Szabics (55.)

VfL Wolfsburg (amatőr) - 1. FC Köln 2-3 (1-2)
gól:
Janicki (35., 70.), illetve Springer (38.), Federico (39.), Ebbers (89.)

Rostock - Hertha 2-2 (1-0, 1-1) - tizenegyesekkel 3-4
gól:
Lantz (63., 111.), illetve Luizao (19.), Rafael (120.)

Bayern München - Nürnberg 1-1 (1-1, 1-1) - tizenegyesekkel 7-6
gól:
Vittek (11.), illetve Makaay (36

St. Pauli (III. osztályú) - Lübeck (II. osztályú) 2-3 (1-1, 0-0) - hosszabbítás után
gól:
Musci (56.), Gibbs (111.), illetve Hasse (49.), Zandi (97.), Schanda

Werder Bremen - Wolfsburg 3-1 (1-1, 0-1)
gól:
Ailton (55.), Micoud (95.), Charisteas (101.), illetve Thiam (6.)

A szerdai program
14.30
SSVg. Velbert - Regensburg

19.00
Eintracht Frankfurt - Duisburg
Freiburg - Schalke 04
Union Berlin - Bayer Leverkusen
Alemannia Aachen - 1860 München
Unterhaching - Hamburg
Hoffenheim - Karlsruhe
Siegen - Greuther Fürth
Braunschweig - Hannover

20.30
Mönchengladbach - Dortmund.