Vágólapra másolva!
A ZTE és a Videoton már negyeddöntős a labdarúgó Magyar Kupában, a többi hely sorsa szerdán dől el, amikor zárásként 18.30 órától a Hidegkuti-stadionban játsszák a döntőnek is beillő rangadót, az MTK-Ferencváros találkozót.

Sokan előrehozott döntőnek tartják a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének szerdai MTK-FTC találkozóját. A két ősi rivális a Hidegkuti-stadionban méri össze erejét, a mérkőzést Megyebíró János vezeti, amelyre mintegy négyezer nézőt várnak - a kék-fehérek kétezer belépőt már elküldtek az Üllői útra -, ám a meccs napján is lehet jegyet váltani az MTK-sporttelep pénztáraiban. A két csapat szakvezetője nem tartja elképzelhetetlennek, hogy egy gól dönt majd a továbbjutásról.

A vendéglátó MTK trénere, Egervári Sándor örömmel vette a hét végi újpesti pontszerzést a bajnokságban, ám azt kevésbé, hogy rengeteg gonddal küzd a Fradi elleni kupafellépés előtt. "Annyi a sérültünk, hogy megeshet, csak közvetlenül a kezdés előtt jelölöm ki a kezdőcsapatot" - kezdte Egervári. "Halmai és Pusztai mellett az újpesti mérkőzésen Komlósi is megsérült, továbbá Jezdimirovic sem teljesen egészséges. Ugyanakkor a Ferencváros ellen az utolsó pillanatig tartó teljes koncentrációra lesz szükség, hiszen könnyen lehet, hogy egy gól dönt majd a továbbjutásról, ahogy ez az elmúlt időszakban gyakran történt a zöld-fehérekkel szembeni találkozóinkon. Viszont a 11-esekkel általában a Fradi nyerte meg a rangadókat, remélem, most erre nem kerül sor, persze úgy, hogy mi lövünk több gólt a riválisunknál."

Garami József, az FTC szakmai igazgatója Szkukalekre eltiltás miatt nem számíthat szerdán, Kapic viszont meggyógyult. "Az MTK nem véletlenül a bajnokság első számú esélyese, hiszen rendkívül erős a játékosállománya. Viszont elsődleges célunk a nemzetközi kupaszereplés kivívása, ezért is lenne fontos nyerni a kék-fehérek ellen. Abszolút kiélezett küzdelemre számítok, s nem kizárt, hogy egyetlen gól dönt a továbbjutásról, ebben az esetben remélem, mi találunk a hálóba. Erkölcsileg és a bajnokság hátralevő részére önbizalomban is sokat számítana, ha sikerrel vennénk az MTK elleni kupaakadályt."

A Magyar Kupa szerdai műsora:
Szentlőrinc (NB III) - Matáv-Sopron 13 ó
Tuzsér (NB III) - BKV Előre (NB I/B) 13 ó
Bodajk (NB I B) - Pécsi MFC 13 ó
Cegléd (NB III) - Budapesti Vasas (NB I/B) 13 ó
Szentes (NB II) - Budapest Honvéd (NB I/B) 13 ó
MTK Hungária - Ferencvárosi TC 18.30 ó

A Videoton és a ZTE már negyeddöntős.

Bánki József