Vágólapra másolva!
Francesc Fábregas, művésznevén  "Cesc", az 1987. május 4-én született spanyol támadó középpályás lehet minden idők legfiatalabb, hivatalos mérkőzésen szerepelt Arsenal-labdarúgója, amennyiben kedden pályára lép a Rotherham elleni ligakupa-találkozón. A spanyol U17-es válogatott üdvöskéje 16 éves és 177 napos korában döntheti meg a rekordot.

Most még Jermaine Pennant tartja az Arsenal-csúcsot, aki 1999. november 30-án, ugyancsak ligakupa-mérkőzésen debütált az "Ágyúsoknál", méghozzá a Middlesbrough ellen, 16 évesen és 319 naposan.

Cesc három évvel fiatalabb a másik spanyol csodagyereknél, Fernando Torresnél, az Atlético Madrid felnőtt válogatott csatáránál - és ő is a 17 éven aluliaknál tűnt fel, mint idősebb kollégája. A rendkívül tehetséges középpályás a nyáron remekelt a Finnországban rendezett U17-es világbajnokságon, ahol öt találattal - társbérletben - gólkirály lett, s mellesleg megválasztották a torna legjobbjának (Spanyolország ezüstérmes lett).

Cesc akkor még a Barcelona játékosa volt, de Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere kiszúrta magának, s a londoniak azonnal le is igazolták a játékost.

Ch. Gáll András