Vágólapra másolva!
Nem volt valami jó hete az európai sztárcsapatoknak, hiszen páran közülük váratlan vereséget szenvedtek: az Inter, a Milan és az Arsenal a Bajnokok Ligájában szaladt bele egy zakóba, míg a Manchester United a Premier League-ben kapott ki nem kis meglepetésre. A meglepetéscsapatok képviselői ennek megfelelően ott vannak csapatunkban: a Dinamo Kijev, a Lokomotiv Moszkva és a Fulham is képviselteti magát.
Oliver Kahn (német, Bayern München): A germán portásnak nincsen könnyű dolga a Bayernben, hiszen csak elvétve kerül a kapuja elé a labda, olyankor viszont bravúrt kell bemutatnia. Ez a múlt héten többször is sikerült neki: a BL-ben a Lyon ellen a volt csapattárs Élber közeli lövését piszkálta ki, a hét végi bajnokin pedig Klose tizenegyesét hárította.
Jonathan Zebina (francia, AS Roma): A Serie A hét végi rangadóján a Farkasok idegenben léptek pályára az Inter ellen, és tökéletesen elégedettek voltak a gól nélküli döntetlennel. A rómaiak remekül védekezte, és különösen Zebina játszott remekül, aki pedig korábban többször is a frászt hozta a drukkerek, ám ezúttal hiba nélkül futballozott.Milovan Sikimic (szerb, EA Guingamp): Alaposan ráfért a Guingamp együttesére a győzelem, hiszen a gárda az első tíz fordulóban csak egyszer tudta begyűjteni a három pontot a francia bajnokságban. A hét végén aztán a Toulouse ellen megint nyerni tudott a csapat, köszönhetően a fiatal szerb védőnek, Sikimicnek, aki a találkozó egyetlen találatát szerezte.Litos (portugál, Málaga CF): Az anadalúziai gárda a gyenge szezonkezdet után szép lassan kezd felzárkózni a középmezőnyhöz a spanyol bajnokságban, és a hét végi, Real Zaragoza elleni hazai győzelem újabb lépés volt efelé. Az újonc ellen a csapat egyik legjobbja a portugál középhátvéd, Litos volt, aki alapfeladata mellett még gólt is tudott szerezni.Phillip Lahm (német, VfB Stuttgart): Felix Magath csapata továbbra is menetel mind a BL-ben, mind pedig a Bundesligában, és a stuttgartiak remek szerepléséhez a nyáron a Bayern München amatőrcsapatától leigazolt Lahm is alaposan hozzájárul. A fiatal balhátvéd a múlt héten mindkét meccsen remekül futballozott, és a Panathinaikosz ellen még gólpasszt is adott Szabicsnak.
Pavel Nedved (cseh, Juventus): A torinóiak focistája hétről hétre kiválóan futballozik, és szinte lehetetlen őt kihagyni az álomtizenegyből. Ezúttal két mérkőzésen két gólpassz és egy gól volt a mérlege: az asszisztokat a Real Sociedad elleni BL-meccsen adta, míg a találatot a hét végi, Brescia elleni bajnokin érte el. Egyik szebb volt, mint a másik.Dmitrij Loszkov (orosz, Lokomotiv Moszkva): Az elmúlt hét egyik nagy meglepetése az Internazionale sima moszkvai veresége volt, a Lokomotiv 3-0-va küldte haza az olaszokat. A mérkőzés egyik legjobbja a hazaiak csapatkapitánya, Loszkov volt, aki a meccs első találatát szerezte, majd a továbbiakban két gólpasszt is adott, és rengeteg labdát szerzett.Valentin Belkevics (belorusz, Dinamo Kijev): A kijeviek is nagy skalpot szereztek maguknak, hiszen a Dinamo hazai pályán legyőzte az angol bajnokság listavezetőjét, az Arsenalt. Az ukránok második találatát egy kapitális kapushibát követően Belkevics szerezte távolról, majd a belorusz középpályás a hét végén, a Metalurh Doneck elleni bajnokin is eredményes volt.Saed Malbranqe (francia, Fulham FC): A meglepetés-eredmények sorozatát a Fulham Manchester United elleni győzelme tette teljessé a hét végén. A londoniak az Old Traffordról hozták el a három pontot, és ebben a legnagyobb szerepe Malbranque-nak volt, aki csapata első gólját szerezte, a másik két találat előtt pedig ő adta a mindent eldöntő átadást.
Diego Tristán (spanyol, RC Deportivo): A galíciai együttes általában egy csatárral lép pályára, és az esetek többségében az uruguayi Walter Pandiani élvezi Irureta mester bizalmát. Tristán eleinte duzzogott is emiatt, ám rájött, hogy van ennél sokkal jobb módszer is arra, hogy belátásra bírja a trénert. Az elmúlt héten két nagyon fontos találkozón is győztes gólt szerzett: a Monaco ellen a BL-ben, majd a bajnokságban a Valencia elleni rangadón talált be az utolsó percekben, győzelemhez segítve csapatát.Roy Makaay (holland, Bayern München): A bajorok nem kis pénzt fizettek a Deportivónak a holland támadóért, aki azonban egyelőre nem okozott csalódást, hiszen futószalagon szállítja a gólokat. A múlt héten kétszer is betalált: a Bajnokok Ligájában a Lyon ellen egy pontot ért a gólja, majd a Kaiserslautern elleni diadalból két dugóval vette ki a részét.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.