Vágólapra másolva!
Hétvégén már a 10. fordulót bonyolítják az angol labdarúgó-bajnokságban: a legnagyobb érdeklődéssel várt találkozót a Stamford Bridge-en rendezik, a Chelsea ellenfele az eddig a vártnál jobban és látványosabban játszó Manchester City lesz. Szintén nagy csata remélhező az Old Traffordon, ahol a címvédő Manchester United a hatodik Fulhammel találkozik.

A Roman Abramovics pénzén a szupercsapatok közé emelkedett Chelsea múlt szombaton idegenben 2-1-es vereséget szenvedett az Arsenaltól, ez a bajnoki veretlenség elvesztését is jelentette, amihez kellett Carlo Cudicini kapus elképesztő bakija. Szerdán a Lazio elleni 2-1-es Bajnokok Ligája-sikerrel javított Claudio Ranieri együttese, de nem lazíthat, ugyanis szombaton újabb nehéz próba vár Mutuékra. A Kevin Keegan által irányított Manchester City ugyanis 9 kör után a Premiership legeredményesebb tizenegye 20 góllal, első számú sztárja, Nicolas Anelka pedig már nyolcszor volt eredményes. A francia csatár nemcsak találataival, hanem mezőnymunkájával is fénykorát idézi, vagyis könnyen elképzelhető, hogy most Londonban is győzelemre vezeti roppant népszerű csapatát.

A másik manchesteri gárda, a szerdán Glasgowban fontos BL-találkozót megnyerő United nehéz kilencvenperc előtt áll, bár a Fulham nem tartozik Anglia elismert élegyüttesei közé. Pedig a londoniak évek óta kellemes meglepetésekkel kedveskednek szurkolóiknak, a mostani szezonban már sorozatban is képesek a jó teljesítményre. Külön motiváció lehet a vendégeknek, hogy élvonalbeli visszatérésük óta négyszer találkoztak Sir Alex Ferguson csapatával, s ugyan egyszer sem nyertek, a tavaszi idegenbeli 0-3 kivételével mindig megszorították ellenfelüket (kétszer 2-3, majd 1-1).