Vágólapra másolva!
Az Internazionale-AS Roma mérkőzés lesz a csúcspontja az olasz labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának. A házigazdával ellentétben Tottiék eddigi teljesítményére nem lehet sok panasz, a farkasok azonban joggal morgolódnak, hiszen négy hónapja nem kaptak fizetést.

A felkészülés egyik klubnál sem sikerült túl jól: a milánóiaknál Massimo Moratti elnök menesztette Hector Cúper vezetőedzőt, majd kedden megalázó, 3-0-s vereséget szenvedett a csapat a Lokomotiv Moszkva otthonában, a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában.

A gondokat gyarapította, hogy szerdán kiderült: a Sierra Leone-i csatár, Mohamed Kallon doppingtesztje pozitív eredményt hozott - norandroszteron és noretiocolanolon nyomaira bukkantak a szervezetében a szeptember 27-i, Udinese elleni bajnoki után -, így a szövetség másnap fel is függesztette a támadó játékjogát.

A fővárosiaknál az állandó pénzügyi problémák okoznak nehézséget - az előző üzleti évben elkönyvelt 104,7 millió eurós veszteség után a július 1-től szeptember 30-ig tartó időszakot 25 milliós deficittel zárta az egyesület -, a futballisták négy hónapja nem kaptak fizetést.

Mindezek ellenére várhatóan nagyszerű mérkőzést lát majd a Giuseppe Meazza-stadion közönsége, hiszen a hazaiaknak új trénerükkel, Alberto Zaccheronival mindenképpen meg kell kezdeniük a felzárkózást, ha nem akarnak idő előtt kiszállni a bajnoki címért folyó versenyfutásból, míg a veretlen vendégek számára az élen álló Juventus és AC Milan üldözése miatt fontos a három pont megszerzése.

A kék-feketéknek eddig igencsak meggyűlt a bajuk a gólszerzéssel - hat bajnokin mindössze hat találat -, s ez most is különösen nehéz feladatnak ígérkezik. Több szakember a rómaiak védelmét tartja a legjobbnak a Serie A-ban - ezt alátámasztja, hogy csak háromszor kapitulált Ivan Pelizzoli -, ráadásul arra sincs garancia, hogy Francesco Toldo kapuja érintetlen marad, mivel a farkasok támadósora is igencsak jó formában van.

A Juventusnak és az SS Laziónak "papíron" nem okozhat gondot a Brescia és a Bologna legyőzése, bár a címvédő torinóiak megszenvedhetnek az egyre jobban futballozó Roberto Baggióval és együttesével.

A Bajnokok Ligája-győztes AC Milan számára nem ígérkezik könnyű falatnak a Sampdoria, bár mivel szerdán hazai pályán meglepő BL-kudarcban volt része az FC Bruges ellen, mindenképpen javítania kellene.