Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap rendezik a német labdarúgó-bajnokság 10. fordulóját, s a magyar játékosokat is soraiban tudó csapatokra fontos, de különböző nehézségű találkozók várnak.

Szabics Imre és a VfB Stuttgart szárnyal a 2003-2004-es szezonban, múlt szombaton a Werder Bremen vendégeként 3-1-es győzelmet ünnepelhetett Felix Magath együttese, a diadalhoz a magyar csatár fejesgóllal járult hozzá. Szerdán a gárda 2-0-ra nyert a Panathinaikosz elleni BL-találkozón, s a támadó ismét fejjel volt eredményes. Így érthető a sváb csapat szurkolóinak elvárása, a 10. körben nyerni kell a VfL Wolfsburg ellen.

Lisztes Krisztián és a Werder Bremen az újonc Freiburg vendégeként javíthatja ki a VfB elleni botlást, de ez nem lesz könnyű, mert a hazaiak a vártnál jobbak kezdték az idényt.

Király Gábor és Dárdai Pál gárdája, a Hertha BSC a Hansa Rostock pályáján szerepel, s ez a meccs akkor sem lenne könnyű feladat, ha a berliniek jó formában lennének. Erről viszont szó sincs, a nagy múltú együttes sereghajtó, s a szombati találkozó könnyen Huub Stevens vezetőedző állásába kerülhet. A vezetőség ugyanis hétfőn két meccses ultimátumot adott a trénernek, Rostockban, majd november 1-jén a VfL Wolfsburg ellen is győzni kell.