Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap kerül sor a spanyol labdarúgó-bajnokság 8. fordulójára: a legnagyobb érdeklődéssel várt találkozón a második helyen álló Deportivo La Coruna a Riazor-stadionban fogadja a listavezető, s még veretlen FC Valenciát.

A hazaiak mestere, Javier Irureta a rangadó ellenére azon gondolkodik, hogy nem a legjobb összeállításban küldi pályára csapatát, mivel több futballistája mentálisan és fizikailag is fáradt. "A fásultság már az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen is érezhető volt. Ezért nem is játszottunk nagyon jól, a 90 perc és a három pont megszerzése rengeteg energiánkat felemésztette" - mondta a szakvezető.

A vendégek trénere, Rafael Benitez nem küzd hasonló gondokkal, hiszen a katalánok ezúttal csak az UEFA-kupában szerepelnek, s náluk nyoma sincs fáradtságnak. Szinte minden meccsükön sziporkáznak Aimarék, s ez a rúgott gólok számában - 13 - is megnyilvánul. A kiváló támadójáték mellett az FC Valencia önbizalmát növelheti az a tény is, hogy válogatott kapusa, Santigao Canizares már 606 perce nem kapott gólt.