Vágólapra másolva!
A Német Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága sportszerűtlen viselkedésért két mérkőzésre szóló eltiltással és 15 ezer eurós pénzbírsággal sújtotta a Hertha BSC vezetőedzőjét, Huub Stevenst. A holland szakember azonban fellebbezett az ítélet ellen, így leülhet a kispadra a jövője szempontjából sorsdöntő, Hansa Rostock elleni szombati bajnokin.

A testület a Bayer Leverkusen múlt szombati berlini vendégjátékán mutatott produkciójáért büntette meg a trénert, aki inzultálta a negyedik játékvezetőt és a pályára rohant. A hazaiak 4-1-re elvesztették a találkozót. A fellebbviteli tárgyalásra hétfőn kerül sor.

A Király Gábort és Dárdai Pált is foglalkoztató Hertha BSC jelenleg az utolsó helyen áll a tabellán, s a gyenge szezonkezdet miatt a klub vezetői ultimátumot intéztek a szakemberhez, amely szerint csak akkor maradhat a csapat élén, ha az együttes megnyeri következő két mérkőzését.

A német sajtóban már fel is röppent egy név az esetleges utódlással kapcsolatban: a Kicker című szaklap úgy tudja, hogy Asgeir Sigurvinsson, az izlandi válogatott szövetségi kapitánya az első számú jelölt.