Vágólapra másolva!
Közös megegyezéssel szerződést bontott egymással az Aston Villa és török labdarúgója, Alpay Özalan. A hátvéd kontraktusa eredetileg az idény végén járt volna le.

A légiósnak azért kell távoznia a birminghami klubtól, mert Angliában valóságos hecckampány indult ellene, mivel az október 11-i, szigetországiak elleni sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőn összetűzésbe keveredett David Beckhammel.

Szemtanúk szerint a két válogatott játékosai és vezetői az isztambuli rangadó szünetében egymásnak estek az öltözőfolyóson, miután Alpay az egyik ujját belenyomta a Real Madrid sztárjának arcába. A vétkes egyébként már a meccs közben is provokálta a vendégek kapitányát: annak elhibázott büntetője után odarohant hozzá, és fejével kissé meglökte őt.

Alpay azzal indokolta cselekedeteit, hogy Beckham leköpte őt, amikor a mérkőzés bírója, a világ legjobbjának tartott olasz Pierluigi Collina nem figyelt oda.

A feszült hangulatú találkozón nem esett gól, s ez az angolok Eb-részvételét jelentette. A törökök a "magyar csoport" második helyén záró lettekkel vívnak pótselejtezőt.

Az esettel kapcsolatban egy hét múlva dönt az UEFA fegyelmi bizottsága.