Vágólapra másolva!

Az ötödik nap képekben

A skót-angol párviadalok mindig különleges eseménynek számítottak a labdarúgásban, és a két brit bajnokcsapat mérkőzésének most külön pikantériát ad, hogy a Vörös Ördögök mestere, Alex Ferguson skót, ráadásul a Rangers szakvezetője, Alex McLeish egykoron tanítványa volt: a nyolcvanas évek elején együtt dolgoztak az Aberdennél.

Az angol sajtó természetesen külön kihangsúlyozza, hogy Ferguson annak idején a Rangersben kezdte játékospályafutását, de másfél év után eltanácsolták a klubtól. A veterán edző tagadja, hogy bármiféle bosszúvágy élne benne emiatt, de az biztos, hogy különleges érzésekkel ül majd az Ibrox Park kispadján. Ami magát a játékot illeti, az angol csapatban a dél-afrikai Quinton Fortune játéka kérdéses, a helyét John O'Shea foglalhatja el a védelemben, ám Ryan Giggs minden bizonnyal vállalni tudja a játékot. A másik oldalon a legnagyobb hiányzó a holland középpályás, Ronald de Boer lesz, akinek kifordult a bokája.

A Rangers utoljára 1999-ben szenvedett hazai pályán vereséget a nemzetközi porondon, és a két játéknap után a csoport élén álló skótok egy esetleges győzelemmel nagy lépést tehetnének a továbbjutás felé. A MU ellenben nem engedheti meg magának a botlást, hiszen az előző körben némileg váratlanul kikapott a Stuttgart otthonában.

És ha már a stuttgartiaknál tartunk: azok után, hogy a svábok legyőzték a Manchestert, a közvélemény és a drukkerek csak a győzelmet tartják elfogadható eredménynek a görög Panathinaikosz ellen. Felix Magath együttese továbbra is remekel a Bundesligában, és bár a hét végén bekapta első gólját a szezon során a bajnokságban, a csapat nyerni tudott, és a németek a lehető legjobb összeállításban várhatják a találkozót, vagyis Szabics Imre ismét ott lesz a kezdők között.

A görögök ezzel szemben egyáltalán nincsenek jó passzban, a hét végén a görög bajnokságban az Aigaleótól kaptak ki, és egy újabb zakóval minden továbbjutási esélyükről lemondhatnak a BL-ben - kérdés, egyáltalán volt-e nekik ilyen.