Vágólapra másolva!
A Barcelona elnöke, Joan Laporta nem engedélyezte a Newcastle vezetői számára, hogy személyesen tárgyaljanak a katalán csapat csatárával, Patrick Kluiverttel, a gránátvörös-kékek vezetője ugyanakkor szívesen meghallgatja az angolok ajánlatát. Frank Rijkaard, a Barca edzője személyesen beszél a holland csatárral, s nem zárkózik el attól, hogy Kluivert elhagyja a Nou Campot.

A Newcastle edzője, Bobby Robson nagy csodálója Patrick Kluivertnek, már régóta Angliába szeretné csábítani a 27 esztendős támadót. Csapatára rá is fér az erősítés, a Szarkák jelenleg csak tizenkettedikek a Premiershipben (ráadásul két fordulóval ezelőtt még utolsó előttiek voltak, majd jött két 1-0-s siker). Kluivert a nyár folyamán nagy vitában volt a katalán klubbal, mert a vezetők csökkenteni akarták a fizetését, s noha 2005-ig szól a csatár szerződése, jövő júniustól már egymillió fontért igazolható lesz.

A Newcastle konkrét ajánlattal még nem állt elő, Joan Laporta klubelnök azonban megerősítette az angol csapat érdeklődését. "Az angolok egy négyes tornát szerveznek jövő nyárra, s eljöttek Barcelonába, hogy minket is meghívjanak, közben pedig Kluivertről is kérdeztek. Nem engedélyeztük nekik, hogy tárgyaljanak a csatárral, mert szükségünk van rá. Kluivert nagyon jó játékos, sok gólt lő, utóbbiból pedig nagyon híján vagyunk mostanság. Ha megfelelő ajánlatot kapunk érte, akkor viszont időt kérünk, és elgondolkozunk rajta" - mondta a klubelnök.

"Igaz a hír, valóban le akarja igazolni a Newcastle Kluivertet" - szögezte le Frank Rijkaard, a Barca holland mestere, aki beszélni akar honfitársával: "Nincsenek kétségeim Patrick képességei felől, viszont mostanság sokat szenved a Nou Campban. Amikor pályára lép, a szurkolók alig várják, hogy hibázzon, s ez nem jó sem neki, sem pedig az együttesnek. Beszélni fogok vele, s kiderítem, hogyan érzi magát és mit akar. Minden attól függ, hogy mit mond, meglátjuk majd, hogy mi a jobb neki: ha megy, vagy ha marad."