Vágólapra másolva!
Az Inter vezetői megunták az eredménytelenséget, s a Brescia elleni 2-2 után menesztették az együttes vezetedzőjét, Hector Cúpert. Az argentin trénert az egykor Udinében, Milánóban, legutóbb pedig Rómában tevékenykedő Alberto Zaccheroni váltja szerdától a kispadon. Moratti elnök szerint a jelenleg nyolcadik Inter még nem mondott le a bajnoki címről.

Alberto Zaccheroni nagy lelkesedéssel veti bele magát a munkába: "Tökéletes összhangban vagyok a klubot körülvevő környezettel, és Moratti elnök ambícióival is" - mondta a La Gazzetta dello Sportnak az olasz szakvezető. "Versenyképes keret áll a rendelkezésemre, s olyan ajánlatot kaptam, amit nem lehetett visszautasítani" - tette hozzá.

Az argentin Hector Cúpert egy nappal a bresciai 2-2 után, vasárnap rúgták ki Milánóban, a vezetők ugyanis elégedetlenek voltak nem csak a mutatott játékkal és a szerencsés pontszerzéssel, de a jelenlegi nyolcadik helynek sem örülnek.

Az ötvenéves, Zacnak becézett Zaccheroni legutóbb a Lazio csapatát dirigálta még a 2001-2002-es szezonban, a rómaiakkal hatodik lett, és ezért menesztették. Legnagyobb sikerét a Milannal érte el az 1998-99-es szezonban, ekkor a piros-feketék épp az Intert megelőzve szerezték meg a scudettót.

Három évvel később éles kést döfött jelenlegi csapata szívébe: a Lazio mestereként a Serie A utolsó fordulójában 4-2-es győzelemre vezette csapatát az akkor már Cúper által dirigált Inter ellen, s ez Vieriék bajnoki címébe került. A milánóiak ráadásul 1989 óta előszöt nyertek volna újra aranyat - végül csak harmadikok lettek a bajnok Juve és a Roma mögött. Zac ezek után valószínűleg hűvös fogadtatásra számíthat az Inter drukkereitől.

Az örök másodikként emlegetett Hector Cúpernek nagy csapást jelentett ez a vereség, s az Inter vezetői már ekkor elgondolkoztak az argentin "sikeredző" esetleges eltávolításán, főleg, miután Cúper a jelenkor egyik legnagyobb csatárcsillagát, Ronaldót is elüldözte a csapattól.

Az Inter két héttel ezelőtt a városi derbin 3-1-re kikapott a Milantól, s az olasz médiában már azóta Cúper lehetséges utódjáról cikkeznek, a legtöbben Zaccheronit és a Laziót irányító Roberto Mancini nevét emlegették. Massimo Moratti elnök ekkor még tagadta, hogy az idény végéig Zacot igazolnák le beugróként, hiszen Mancini jövő nyári érkezését sokan már most biztosra veszik. Moratti most is cáfol: "Nem beszélhetünk átmeneti megoldásról. Egy biztos, Zaccheronival még mindig a bajnoki cím a cél. Olyan meccseket viszont többet nem játszhatunk, mint szombaton a Brescia ellen. Szerintem jó esély van rá, hogy az idei szezont még rendbe tegyük."

Moratti arról is nyilatkozott, hogy miért rúgta ki Cúpert: "Az Inter és Cúper érdekében hoztam meg a döntést. A játékosok és az edző közötti híd sajnos leomlott."

A Lokomotiv Moszkva elleni keddi BL-meccsen még Corrado Verdelli ül le a kispadra, szerdától viszont már Alberto Zaccheroni dirigálja az Intert. A hét végén a veretlen és dobogós AS Romát fogadják a kék-feketék, Zac legutóbb a Lazio edzőjeként játszott a Farkasokkal, akkor Tottiék 5-1-re "széttépték" a városi riválist.