Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága két mérkőzésre szóló eltiltással és 10 ezer fontos pénzbírsággal sújtotta Sir Alex Fergusont, aki sportszerűtlenül viselkedett a Newcastle elleni, augusztus 23-ai bajnokin.

A Manchester United skót vezetőedzője megsértette Jeff Winter tartalékbírót, emiatt "kiállították". Ferguson azt sérelmezte, hogy Uriah Rennie játékvezető egy egyértelműnek tűnő esetben (Andy O'Brien szabálytalankodott a ziccerben kapura törő Giggsszel szemben) nem ítélt büntetőt a csapata javára.

Közvetlenül az eset előtt Ferguson felpattant a székéből, és mérgesen belerúgott egy labdába, majd a negyedik játékvezetőhöz szaladt "panaszkodni".

A Manchester United vezetősége még nem döntött a fellebbezésről. "Sir Alex csalódott a döntés miatt. Kedden reagálunk a szövetségi határozatra, s azért nem ma, mert még alaposan át kell gondolnunk a történteket, nincs értelme a gyors válasznak" - jegyezte meg Maurice Watkins, a klub jogásza.

Ha Ferguson nem nyújt be fellebbezést, akkor a szövetség döntése azonnal hatályba lép, s ebben az esetben Fergie már a Fulham elleni hazai találkozón sem ülhet le a kispadra.

Az idei szezonban a Portsmouth edzője, Harry Redknapp is hasonló büntetést kapott: október 8-án a szövetség két meccsre eltiltotta, illetve 3000 fontos pénzbüntetéssel sújtotta. A tréner az augusztus 30-ai, Wolverhampton elleni (0-0) bajnoki mérkőzésen támadta meg Andy D'Urso játékvezetőt, aki "kiállította" a feldühödött szakembert. Redknapp eltiltása október 30-án lép érvénybe.