Vágólapra másolva!
A Premiership kilencedik fordulójának vasárnapi játéknapján a Birmingham-Aston Villa városi rangadón nem született gól, s a liverpooli Everton-Southampton mérkőzésen is 0-0 lett. A leicesteri nézők három találatot is láthattak, ám nem örülhettek, mert a Leicester csak egyszer, a vendég Tottenham pedig - a 79., majd a 90. percben - kétszer is eredményes volt.

A tavalyi esemény- és botránydús találkozó után ezúttal gól nélkül, s nyugodtan zárult az angol bajnokság birminghami városi rangadója. A 2002. szetember 16-ai városi rangadón - melyet a City 3-0-ra nyert meg - az év potyagólját kapta a vendégek kapusa, Peter Enckelman. Az Aston Villa egyik védője partdobásból haza akarta adni a labdát, de az elcsúszott a finn hálóőr lába alatt, és a bal sarokba gurult. Ezután több fanatikus a pályára rohanva ünnepelt, egyikük obszcén kézmozdulatokkal bosszantotta a balszerencsés finn játékost. A 26 éves drukker nemrég kapott négy hónapos börtönbüntetést, míg a klub 25 ezer fontos bírságot.

A vasárnapi mérkőzés botrány helyett inkább unalomba fulladt, és megosztoztak a pontokon a városi riválisok. A City negyedik, a Villa tizennegyedik a tabellán.

Az Everton-Southampton találkozón sem született gól, a liverpooliak tizenharmadikak, a Szentek hetedikek a táblázaton.

A tökutolsó Leicester nagy lehetőséget szalasztott el a Tottenham ellen. Dickov találatát követően egészen a 79. percig a hazaiak vezettek, de ekkor Mabizela, majd az utolsó percben Kanoute is betalált, így végül a nemrég edzőt váltó - s immár tizenegyedik - londoniak örülhettek.

Premiership, 9. forduló:
Birmingham City - Aston Villa 0-0

Leicester - Tottenham 1-2 (1-0)
gól: Dickov (38.), illetve Mabizela (79.), Kanoute (90.)

Everton - Southampton 0-0