Vágólapra másolva!
Sorsoltak a svájci Nyonban a labdarúgó UEFA-kupa második fordulójára, az egyke magyar Debrecen a görög PAOK gárdájával meccsel - először Szalonikiben, november 6-án. A Fradit búcsúztató, Rabóczki-féle dán FCK a spanyol Mallorca, az MTK-verő horvát Dinamo az ukrán Dnyepr ellen folytatja. Fehér Miklós portugál Benficája a norvég Moldét, Sáfár Szabolcs orosz Szpartakja a román Dinamót, Tóth Norbert görög Panioniosza a Barcelonát kapta.

Ebéd előtt sorsoltak egyet az Európai Labdarúgó Szövetség illetékesei a svájci Nyonban - az UEFA-kupa második fordulójára. A Fradi és az MTK búcsúztával egyedül maradt Loki kaphatta volna az angol Liverpoolt, a spanyol Mallorcát, az olasz Parmát, csupa jó erős csapatot - kapta a PAOK Szalonikit - verhető ellenfél. Az első mérkőzésre november 6-án idegenben, a visszavágóra 27-én Debrecenben kerül sor.

A PAOK hat forduló után a negyedik helyen áll a görög bajnokságban, ott, ahol tavaly végzett. A hajdúsági együttes vezetőedzője, Szentes Lázár nem kívánt véleményt nyilvánítani az ellenfélről, mivel elmondása szerint egyelőre nem tudja, milyen játékerőt képvisel, de bízik benne, hogy lesz esélyük a továbbjutás kiharcolására - tudatta az MTI. A szakvezető azzal sem akart foglalkozni, hogy éppenséggel a Liverpoolt vagy az olasz Parmát is kaphatták volna. A PAOK az előző fordulóban a norvég Lynt búcsúztatta: először hazai pályán meglepő 1-0-s vereséget szenvedett, az idegenbeli visszavágón azonban 3-0-ra diadalmaskodott.

A Ferencvárost szerencsével, segítséggel kiejtő dán FCK a Mallorcával biztosan nem járt túl jól (a spanyolok az első körben a ciprusi Apoelt verték kétszer), Rabóczkiéktól több, sokkal több kell(ene). Az MTK-t voltaképp igen könnyen eltávolító horvát Dinamo a Dnyepr együttesét kapta (az ukránok a német Hamburgot pottyantották ki nagy meglepetésre).

A nyitó fordulóban a dán EfB csapatánál jobbnak bizonyuló Szpartak a Dinamo Bukaresttel folytatja, Sáfárék ellenfele az ukrán Sahtart verte ki kettős győzelemmel. A belga La Louviere gárdáját Fehér Miklós góljával lebrusztoló Benfica a Moldéra készülhet, a portugálok bosszút állhatnak norvég riválisukon a honfitárs Leiráért.

A nagyok közül az olasz AS Romának a macedón Vardar Szkopje után a horvát Hajduk (a splitiek a svájci Grasshoppersszel kétszer remiztek, az idegenben lőtt gól döntött), a spanyol Barcelonának a szlovák Puchovot követően a görög Panioniosz (Tóth Norberték a dán Nordsjaellendet győzték le kétszer), a Liverpoolnak a szlovén Olimpián túl a Steaua jutott. Lehet elvenni a kedvüket az angolveréstől: a románok a Southamptont múlták felül.

A többiekről, a párosításról, korábbi eredményekről itt olvashat.

[origo]