Vágólapra másolva!
Giovanni Trapattoni, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt szeretné, ha az AC Milan veterán sztárja, Paolo Maldini visszatérne a nemzeti együtteshez.

"Nagyon remélem, hogy ott lesz velünk az Európa-bajnokságon. Néhány hónapja már beszéltünk a dologról, de akkor abban maradtunk, hogy még visszatérünk rá" - mondta Trapattoni.

Maldinit egyszer már megpróbálta visszacsábítani a gárdához a mester, ám a válogatottsági rekorder - aki a legendás Dino Zoffot előzte meg a 2002-es világbajnokságon - a vb-kudarc után már nem akart a csapat tagja lenni.

Maldini most sem nyilatkozott másképp: "Elhatározásom végleges, nem leszek ott a jövő évi Európa-bajnokságon" - jelentette ki a 35 éves klasszis. Trapattoni a hírek szerint azonban még reménykedik.

A legendás balhátvéd posztját a Juventus fiatal játékosa, Gianluca Zambrotta vette át, aki tökéletes pótlásnak bizonyult, ám ennek ellenére a 35 éves Maldini hasznára lenne az olaszoknak, hiszen már klubjában is - amellyel az elmúlt szezonban Bajnokok Ligáját és olasz kupát nyert - belső védőt játszik Alessandro Nesta mellett.