Vágólapra másolva!
A Dinamo Zagreb két eltiltott játékosa biztosan nem, három sérültje talán játszhat az MTK elleni labdarúgó UEFA-kupa-selejtező szerdai visszavágóján. A Debrecen helyzete könnyebb, hiszen már idegenben is győzött 3-1-re a hajdúsági gárda, ám Miroslav Blazevic, a Varteks új edzője állítja, sikerült lelket vernie csapatába, amely képes lehet a csodára.

A 3-1-es előny ellenére a Dinamo Zagreb labdarúgócsapata gondokkal küszködik az MTK elleni, szerdai UEFA Kupa-találkozó előtt. A Debrecenben kétgólos hátránnyal kezdő Varteks ugyanakkor meglepően optimistán, a csodában reménykedve készül az 1. forduló visszavágójára.

A Dinamo vezetőedzője, Nikola Jurcevic nehézségekre panaszkodott a hétfő délutáni edzésen, mert nehezen tudja pótolni a kiállítás, illetve két sárga lap miatt hiányzó Jasmin Agicot és Dino Drpicet. Kérdéses a sérült Mihael Mikic és a brazil da Silva játéka, ráadásul a lágyékfájdalmakra panaszkodó Dario Zahora is kihagyta a vasárnapi tréninget. Jó formában van viszont Damir Krznar, aki már 1997-ben is játszott az MTK ellen, és jól bírta a terhelést Niko Kranjcar, valamint a román Dimitru Mitu is.

A kényszerhelyzetben jobbszélre kerülő Dalibor Podrugac kijelentette: nagyra becsüli a magyarokat, csapatának Zágrábban is jócskán meggyűlt velük a baja, semmiképpen sem lesz könnyű a budapesti visszavágó. De biztos abban, hogy egy gólt mindenképpen lőni tudnak, és azzal továbbjutnak. Hétfőn délután még Zágrábban edzett a Dinamo, és kedden 9 órakor kelt útra.

A magyar együttesben Zavadszky Gábor és Pisont István már teljes értékű munkát végez, így nagy esély van rá, hogy szerephez jutnak a kupameccsen, ellentétben Komlósi Ádámmal aki nagy valószínűséggel nem jön rendbe szerdáig. A 20.15-kor kezdődő találkozót az izlandi Kristinn Jakobbson vezeti.

Miroslav Blazevic, a varasdiak új edzője, a horvát válogatott korábbi legendás szövetségi kapitánya azt állítja, hogy sikerült lelket vernie a Varteksbe. "Nincs más választásunk, csodát kell tennünk Debrecenben. A 3-1-es hátrány ellenére képesek vagyunk erre, de tisztában vagyunk azzal, hogy a magyarok nagyon erősek. Visszatért Nedim Halilovic és Ivica Huljev önbizalma, és remélem, bizonyítani tudja tehetségét a csapat három gyöngyszeme, Goran Mujanovic, Nikola Melnjak és Mirko Plantic is. Jó formában vannak, látszott ez a múlt héten Szlovéniában, az Olimpija (3-0) és a Dravograd (3-1) elleni két edzőmérkőzésen is" - mondta a tréner.

A csapatokat egyébként zsúfolt lelátók várják majd, a Debrecen honlapja szerint a 600-1700 forintos jegyekből már csupán minimális áll a szurkolók rendelkezésére. A találkozót a jelen állás szerint egyetlen televíziós csatorna sem közvetíti, ami azért is meglepő, mert három UEFA-csapatunk közül a Lokinak van a legnagyobb esélye a továbbjutásra...

A gárda tizedik UEFA-kupa-meccsét játssza egyébként, s eddig hazai pályán még soha sem szenvedett vereséget: Wolfsburgot 2-1-re, az Otacit 3-0-ra, a Bordeaux-t 3-1-re, az Ekranast pedig 2-1-re verték a piros-fehérek. A 18 órakor kezdődő találkozót a walesi Richards Ceri vezeti.