Vágólapra másolva!
Frankfurtban elkészítették a 2004-es Európa-bajnokság pótselejtezőinek párosítását. Az öt mérkőzés közül a legizgalmasabbnak a Skócia-Hollandia és a Spanyolország-Norvégia találkozó ígérkezik, a magyar csoportból továbbjutott lett válogatott Törökország ellen lép majd pályára novemberben. A bukik favoritja a címvédő francia válogatott.

Képgaléria az Eb-selejtezők zárófordulójáról

Skócia, Wales, Szlovénia, Norvégia, Lettország, Hollandia, Spanyolország, Törökország, Horvátország és Oroszország részvételével tíz ország labdarúgó-válogatottja várhatta nagy izgalommal az október 13-i, hétfői sorsolást. Az Európa-bajnoki selejtezők csoportmásodikjai Frankfurtban kaptak ellenfelet, hogy a pótselejtezőn megvívjanak a maradék öt hely valamelyikéért.

Az már korábban kiderült, hogy a sorsolást megelőzően nem készít az Európai Labdarúgó Szövetség kiemelési sorrendet, azaz minden gárdának azonos esélye van nehezebb vagy könnyebb ellenfél "megszerzésére".

A sorsolással talán a horvátok és a törökök lehetnek a legelégedettebbek, hiszen előbbi Szlovéniát, utóbbi Lettországot kapta ellenfélül. A nagy rangadót a Skócia-Hollandia mérkőzés jelenti, igaz, a papírforma alapján a "tulipánosok" az esélyesebbek. Oroszország Wales, Spanyolország pedig Norvégia ellen küzdhet a portugáliai szereplésért. A párharcok első felvonására november 15-16-án, a visszavágókra 18-19-én kerül sor.

A párosítás:
Lettország - Törökország
Skócia - Hollandia
Horvátország - Szlovénia
Oroszország - Wales
Spanyolország - Norvégia

Akik már Eb-résztvevők
Portugália (házigazda), Franciaország, Dánia, Csehország, Svédország, Németország, Görögország, Anglia, Bulgária, Olaszország, Svájc.

[origo]