Vágólapra másolva!
Szerdán újabb nehéz fellépés vár a Hertha BSC együttesére az UEFA-kupában, különösen, hogy a lengyel Groclin ellen Berlinben mindössze 0-0-ra volt képes a Király Gábort és Dárdai Pált a soraiban tudó német alakulat. A lengyelországi fellépés külön pikantériája, hogy Király és Dárdai újra találkozhat a gyepen Andrzej Niedzialannal, aki két gólt lőtt a magyar csapatnak a szombati, budapesti Eb-selejtezőn.

"Már beszéltem a védőinkkel, s felhívtam a figyelmüket, mire kell ügyelniük Niedzialannal kapcsolatban" - kezdte Király Gábor. "Gyors és jó képességű a lengyel csatár, ám természetesen remélem, szerdán nem neki lesz oka örömre. Egy biztos, nekünk a berlini 0-0 után mindenképpen gólt kell lőnünk a továbbjutásért, eközben persze hátul nem szabad fellazulnunk. Egyébként nem csak Niedzialan, hanem a többi lengyel labdarúgóra is érdemes figyelnünk, vagyis kizárólag 90 perces koncentrációval lehetünk sikeresek."

Közbevetésünkre, hogy a válogatott kudarcát miként tudta kiheverni, Király ezt mondta: "Kénytelen voltam minél gyorsabban túltenni magam a történteken, hiszen nyakunkon a lengyelországi kupameccs. Németországban ugyanis egyszerűen nem engedik, hogy bárki napokat rágódjon egy-egy vereségen."

Azért azt is megkérdeztük a magyar hálóőrtől, vajon az utolsó két selejtezőn mitől omlott össze válogatottunk védelme: "Nem szabad egyetlen csapatrész nyakába varrni a sikertelenséget, ez az egész közösség kudarca volt. Persze mi is tudjuk, miben hibáztunk a védekezésben, ám ettől függetlenül vallom, egy-egy poszton esetleg szerepelhetett volna más a csapatban, ám ennél jobb válogatott keretet nehezen lehetne manapság összeállítani."

Bánki József