Vágólapra másolva!
Németország a hosszabbításban szerzett aranygóllal 2-1-re legyőzte Svédországot a nőilabdarúgó-világbajnokság döntőjében. A németek a szünetben még egygólos hátrányban voltak, de Maren Meinert és Nia Künzer találataival megfordították az állást, ezzel megszerezve a gyengébbik nem első világbajnoki aranyérmét Németországnak.

Képgaléria a döntőről

nőilabdarúgó-világbajnokság, döntő
Németország - Svédország 2-1 (0-1, 1-1), aranygóllal
Los Angeles, 26 173 néző
vezette: Ionescu (román)
gól: Meinert (46.), Künzer (98.), illetve Ljungberg (41.)

Négy évvel azután, hogy Egyesült Államok nőilabdarúgó-válogatottja büntetőrúgásokkal nyerte meg a világbajnoki címet, ismét hihetetlen izgalmakat hozott a vébé fináléja. A döntőben Svédország és Németország együttese csapott össze egymással, s a rendes játékidőben elért 1-1-es eredményt követően aranygóllal az Eb-címvédő germánok ezúttal bizonyították, nemcsak a kontinensen, de az egész világon a legjobb csapattal rendelkeznek.



Következhetett a hosszabbítás, amelynek a nyolcadik percében a csereként pályára lépő Nia Künzer egy Renate Lingor által beívelt szabadrúgást követően bólintott a svéd kapuba. 2-1, aranygól - világbajnok Németország!

"Teljesen összezavarodtam, igazából fel sem fogtam, mi történt. Csak aztz vettem észre, hogy a földön fekszem, s az egész csapat rajtam ugrál. Minden játékos álma, hogy egyszer világbajnoki döntőben győztes gólt szerezzen. De hiszi is ezt valaki?" - nyilatkozta a győztes találat szerzője.

A világbajnokság All Star-csapata
Rottenberg (német) - Wang (kínai), Fawcett (amerikai), Hooper (kanadai), Minnert (német) - Boxx (amerikai), Wiegmann (német), Moström (svéd) - Meinert (német) - Svensson (svéd), Prinz (német).


A harmadik helyet az Egyesült Államok szerezte meg, miután a bronzmérkőzésen 3-1-re legyőzte Kanadát. A gólokat Lilly, Boxx, Milbrett, valamint Sinclair szerezték.

Ami a különdíjasokat illeti: a torna legjobb játékosának járó Aranylabdát és a gólkirályt megillető Aranycipőt egyaránt a német Birgit Prinz kapta, az Ezüstcipő a svéd Victoria Svensson, a Bronzcipő a német Maren Meinert tulajdonába került. A torna legjobb kapusa a német Silke Rottenberg lett, a Fair Play-trófeát Kína nemzeti csapata érdemelte ki.