Vágólapra másolva!
Massimo Moratti 1995. február 18-án lett az Internazionale labdarúgócsapatának elnöke, ezalatt 106 játékost igazolt le 462,8 millió euróért. A spanyol hírügynökség Moratti-érát elemző jelentéséből kiderül, hogy 12 kapus, 39 védő, 33 középpályás és 22 csatár érkezett a klubhoz, köztük olyan világklasszisok, mint Crespo, Batistuta, Ronaldo, Roberto Carlos, Roberto Baggio.

A szupersztárok sokasága ellenére a milánói együttes csak egyetlen UEFA-kupa-győzelmet tud felmutatni 1998-ból. A szakemberek szerint talán éppen azért maradtak el máig az eredmények, mert minden idény előtt egy csapatra való futballista érkezik, akiket képtelenség azonmód egységes gárdaként pályára küldeni.

Az állandó bevásárlás gazdaságilag sem volt jövedelmező, hiszen játékoseladásból 309,3 millió folyt be a klubkasszába, ami 153,5 millióval kevesebb, mint amennyi a kiadási oldalon szerepel.

Moratti másik hibájának a türelmetlenséget róják fel, amit jól bizonyít, hogy "uralkodása" nyolc évében tízszer váltott vezetőedzőt, igaz, 2001 nyara óta az argentin Hector Cúper élvezi nála a bizalmat, bár több alkalommal - amint legutóbb az elmúlt hétvégi fordulóban a városi rivális AC Milantól elszenvedett vereség után - az ő állása is veszélybe került már.

A "presidente" kisgyerek kora óta fanatikus rajongója az Internek, amelyet még a legendás Helenio Herrera - ő találta ki a catenacciót, a "betonvédekezést", melynek köszönhetően akkor a kék-feketéket tartották a világ legjobbjának - edzősködése idején szeretett meg. Moratti azóta kergeti az álmot, hogy ugyanolyan rettegett együttest hozzon össze az Internél, ám eddig nem kísérte szerencse e törekvését.