Vágólapra másolva!
A szövetségi kapitányok ritkán vállalnak kockázatot rutintalan fiatalok szerepeltetésével kulcsfontosságú mérkőzésen, a lengyeleket irányító Pawel Janas azonban azt tervezi, hogy a felnőttek nemzeti együttesében eddig mindössze egyszer szereplő Sebastian Mila a kezdőcsapat tagja lesz szombaton a Puskás Ferenc-stadionban.

"Ha bizalmat kapok, akkor mindent megteszek a sikerért. De egyelőre egyáltalán nem dőlt el, hogy a kezdők között szerepelhetek" - mondta a Groclin Grodzisk Wielkopolski 21 éves középpályása. "Tudom, hogy válogatottunk még sohasem győzött Magyarországon, de egyszer minden rossz sorozat megszakad. Nehéz feladat vár ránk, de harcolni akarunk a győzelemért. A videózások során már alaposan megismertük az ellenfelünket. Tartunk Szabics Imrétől, aki ma már nagy csillagnak számít, de a mi csapatunkban is vannak klasszisok. Bízom abban, hogy végre bevesszük Király Gábor kapuját, hiszen ez márciusban, a chorzówi Eb-selejtezőn s két héttel ezelőtt a Hertha-Groclin UEFA-kupa-találkozón sem sikerült. Ugyanazt tudom mondani, mint a nyeretlenséggel kapcsolatban: egyszer minden rossz sorozat megszakad. Biztos, hogy mindkét válogatott törekedni fog a támadásokra, hiszen a döntetlen mindkét együttesnek vereséget jelent."

A fiatalember régóta a szurkolók és a lengyel sajtó kedvence, s most úgy tűnik, hogy a szövetségi kapitány is bízik tudásában, felkészültségében. Ezt mutatja, hogy az Amica Wronki tartalékgárdája elleni 9-0-s edzőmeccsen a kezdőcsapatba került, vagyis óriási esélye van a szombati szereplésre is.

A lengyelek minden bizonnyal a szerdai együttessel kezdenek majd szombaton a magyarok elleni sorsdöntő selejtezőn, igaz, a csatársorban Andrzej Niedzielan helyett a vádlisérüléssel bajlódott Maciej Zurawski jut szóhoz. Ennek alapján a várható kezdőcsapat: Dudek - Klos, Bak, Rzasa - Mi. Zewlakow, Sobolewski, Mila, Szymkowiak, Krzynówek - Rasiak, Zurawski.