Vágólapra másolva!
A labdarúgó spanyol kupa első fordulójának szerdai játéknapján valamennyi élvonalbeli csapat kiharcolta a továbbjutást, bár a Celta Vigo csak büntetőkkel nyert a harmadosztályú Pontevedra otthonában.

Nagy nehézségek árán jutott tovább a labdarúgó spanyol kupa első fordulójából a Celta Vigo együttese, amely sokáig emberhátrányban játszva, büntetőkkel tudta csak legyőzni a harmadosztályú Pontevedra csapatát. A hatodik percben a kiscsapat szerezte meg a vezetést Busto révén, ezt a félidő végén Jandro egyenlítette ki.

A mérkőzés vége felé Pablo Contrerast kiállította a játékvezető, így a hosszabbítást már hátrányban küzdötte végig a Bajnokok Ligájában érdekelt galíciai együttes. Végül a büntetőrúgások döntöttek: négy sorozatig senki sem hibázott, ekkor a hazaiak tizenegyesét Jose Manuel Pinto kapus megfogta, Juanfran pedig továbblőtte a Celtát.

A címvédő Real Mallorca az egykori Atletico Madrid-csatár Correa mesterhármasával nyert 4-2-re a Sabadell otthonában. Apropó, Atletico: a madridi együttes nagy csatában, csupán 3-2-re nyert a Conquense otthonában, a hős, a kétgólos brazil támadó, Rodrigo Fabri volt.

Meggyűlt a baja a tavalyi bajnoki ezüstérmes Real Sociedadnak is, a szebb napokat is megélt, jelenleg negyedosztályú Real Oviedo kilencven percen keresztül tartotta az 1-1-es döntetlent, ám a lefújás előtti pillanatokban Igor Gabilondo megmentette a bukástól a baszk sztárcsapatot.

Az élvonaltól tavaly búcsúzó Recreativo Huelva, illetve Alaves is tizenegyes-párbajra kárhoztatta magát, ám amíg előbbi kiesett az Almeriával szemben, addig az Alaves megmentette becsületét a Racing Ferrol otthonában.

Érdekesebb eredmények:
Badajoz (III. osztályú) - Betis 1-4
Barakaldo (III.) - Racing Santander 0-1
Ceuta (III.) - Malaga 0-1 - hosszabbítás után
Conquense (III.) - Atletico Madrid 2-3
Elche (II.) - Espanyol 2-3
Lorca (III.) - Murcia 1-2
Mirandes (III.) - Real Zaragoza 1-2
Real Oviedo (IV.) - Real Sociedad 1-2
Real Union de Irun (III.) - Osasuna 0-2
Sabadell (III.) - Real Mallorca 2-4
Zamora (III.) - Valladolid 0-2
Pontevedra (III.) - Celta Vigo 1-1, 11-esekkel 4-5
Racing de Ferrol (III.) - Alaves (II.) 1-1, 11-esekkel 4-5
Recreativo Huelva (II.) - Almeria (II.) 0-0, 11-esekkel 2-3.

[origo]