Vágólapra másolva!
Dárdai Pál ezen a héten csak a magyar és a lengyel labdarúgó-válogatott szombati, sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőjére figyel, nem foglalkozik klubja, a Hertha rossz szezonkezdetével. Fehér Miklós csapattársaihoz hasonlóan tudja, hogy rendkívül fontos mérkőzés vár a csapatra, ennek ellenére nem akar felelőtlen ígérgetésekbe bocsátkozni.

"Az évek során megtanultam, hogy gyorsan változik a helyzet, egyszer fent, egyszer lent. Semmit sem garantál a néhány nappal korábbi jó játék, még egy kiváló sorozat esetén sem. Ez fordítva is igaz, a rossz teljesítmények sem tartanak örökké" - mondta Gellei Imre csapatának egyik kulcsjátékosa, akinek berlini együttese a 15. helyen áll a Bundesligában, győzelem nélkül. "Ráadásul most Tatán remek a hangulat, igaz, ez régóta jellemzi az együttes felkészülését. Tudjuk, hogy nagy csata vár ránk, bízom a sikerben."

Dárdai Pál jól ismerheti a lengyel labdarúgást, hiszen klubtársa a kapus Tomasz Kuszczak, a középpályás Bartosz Karwan és a csatár Artur Wichiniarek. Ráadásul az UEFA-kupában a Groclin Grodzisk Wielkopolski a Hertha ellenfele. "Klubtársaimmal természetesen beszélgettünk a szombati mérkőzésről, de zrikálásról szó sem lehetett, hiszen az rosszul is elsülhet. Talán majd a szombati találkozót követően... Ráadásul Karwan és Wichiniarek sem örült annak, hogy nem kapott meghívót. Így egyikünk sem vállalkozott az esélylatolgatásra" - jegyezte meg a rutinos középpályás.