Vágólapra másolva!
Máskor akár a spanyol lapok címlapjára is kerülhetne a harmadosztályú Gimnastic labdarúgócsapata, amely a spanyol kupa első fordulójában az élvonalbeli Bilbaót búcsúztatta, a Király-kupa keddi játéknapja azonban sajnos nem a futballról szólt. A Valencia castelloni vendégjátéka félbeszakadt, miután a játékvezetőt a hazai drukkerek fejbe dobták. A Depor sikerét a Compostela-hívők nem bírták elviselni, a rendbontás egy vendégszurkoló életébe került.

Ha a labdarúgó spanyol kupa első körében csak a futballra emlékeztető eseményeket nézzük, akkor a legnagyobb szenzációt a harmadosztályú Gimnastica Torrelavega együttese szolgáltatta, amely 2-1-re győzött az élvonalbeli Athletic Bilbao ellen. A találkozón ugyan Tiko találatával még az első félidőben a baszk nagycsapat szerzett vezetést, ám a fordulás után előbb Javi Delgado egyenlített, majd Javi Fernandez a rendes játékidőt követő kétperces hosszabbításban a cantabriai együttest juttatta tovább.

A Real Madrid, a Barcelona és a Deportivo La Coruna továbbment, igaz, csak a királyi gárda mondhatja el magáról azt, hogy könnyedén. A fővárosiak a harmadosztályú San Sebastian de los Reyes otthonában Raúl, Portillo és Cambiasso találataival simán nyertek 3-0-ra.

A másik két sztáralakulat viszont szenvedett ugyancsak harmadosztályú ellenfelének otthonában: a Depor csak Tristan 82. percben szerzett találatával verte a szebb napokat is megélt Compostelát, míg a Barca-szurkolóknak 83 percet kellett várniuk Ronaldinho góljára a Gramanet elleni összecsapáson.

Ami még szörnyűbb: nem maradt következmény nélkül a Deportivo sikere sem. A találkozó alatt a két szurkolótábor ugyanis összecsapott egymással, ennek következtében egy 31 éves, kétgyermekes vendégdrukker olyan súlyos fej- és májsérülést szenvedett, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe. A rendőrség megkezdte a vizsgálatot, az AS című sportnapilap pedig "Horror" főcímmel jelent meg, jelezve s sportvilág megdöbbenését.

A listavezető Valencia sem állt valami fényesen Castellonban, ahol 1-1-es állásnál, a hazai szurkolók egyike egy ceruzaelemmel fejbe dobta Jesus Tellez Sanchez játékvezetőt, miután a 83. percben büntetőt ítélt a vendégek javára. A Spanyol Labdarúgó Szövetség szabályzata szerint a találkozó utolsó hét percét egy későbbi időpontban kell lejátszani. A rövidke ráadás a Bajnokok Ligájában is érdekelt Valencia tizenegyesével indul majd.

Eredmények, Király-kupa, 1. forduló:
Castellon (III.) - Valencia 1-1-nél félbeszakadt
gól:
Marcos (39.), illetve Baraja (63.)

Gimnastic (III.) - Athletic Bilbao 2-1 (0-1)
gól:
Javi Delgado (65.), Javi Fernandez (90.), illetve Tiko (41.)

Alicante (II.) - Villarreal 1-2 (0-0)
gól:
Sendoa (79.), illetve Riquelme (61.), Victor (90. - 11-esből)

Compostela (III.) - Deportivo La Coruna 0-1 (0-0)
gól:
Tristan (82.)

San Sebastian de los Reyes (III.) - Real Madrid 0-3 (0-1)
gól:
Raúl (29.), Portillo (57.), Cambiasso (88.)

Gramanet (III.) - FC Barcelona 0-1 (0-0)
gól:
Ronaldinho (83.)