Vágólapra másolva!
Akárcsak az A válogatott, az U21-es együttes is sorsdöntő mérkőzésre készül a lengyelek ellen. A vendégek már biztos csoportgyőzelmük tudatában léphetnek pályára pénteken este 7 órakor a Hidegkuti-stadionban, míg Róth Antal együttese kizárólag siker esetén reménykedhet abban, hogy a hat legjobb csoportmásodik közé kerülve pótselejtezőre készülhet.

- Kinek az ötlete volt, hogy az 1986-os válogatottat meghívja az U21-es gárda edzőtáborába?
- Magam kezdtem el szervezni, s örömömre mindenki az első szóra elfogadta a meghívást. Fiatal játékosaink hiteles embereket ismerhettek meg 86-os válogatottunk tagjaiban, az egész nap sztorizással, kispályás futballal és lábtenisszel telt. Úgy érzem, nagy élmény volt mindez az U21-es válogatott tagjainak, ami kellően motiválta is őket a lengyel meccs előtt.

- Lehet bízni abban, hogy biztos csoportelsőségük tudatában a vendégek kicsit lazábbra veszik a figurát?
- Nem, kizárólag csak magunkban bízhatunk. A lengyelek eddigi eredményei önmagukért beszélnek, mi viszont arra készülünk, hogy bebizonyítsuk magunknak és a magyar szurkolóknak, képesek leszünk nyerni ezen a fontos mérkőzésen. Mindehhez persze jó játék, jó egyéniségek és egységes csapatteljesítmény szükségeltetik.

- Buzsákyék visszatérésével, gondolom, jelentősen csökkentek a gondjai a lettországi fellépéshez képest.
- Valóban, ám az egész selejtezősorozaton szinte tendenciává vált, hogy valaki mindig hiányzik az alapcsapatból. Ezúttal Németh Norbert és Nagy Gábor kényszerül a lelátóra sárga lapok miatt, ami érzékeny veszteség, igaz, Buzsáky Ákos, Pusztai Olivér, Juhász Roland és Czvitkovics Péter visszatérésével nőnek az esélyeink a sikerre.

- Mennyi nézőre számítanak a Hidegkuti-stadionban pénteken este?
- Remélem, minél többen buzdítják majd a csapatot, mert nagy szükségünk lesz erre. Az MTK stadionjára azért esett a választásunk, mert az eredetileg a csepeli pályára kiírt selejtező előtt különböző korosztályos válogatottak az időjárás viszontagságai miatt kellően megterhelték a gyepet, s mi ezúttal semmit sem akartunk a véletlenre bízni. Az este hét órás kezdést magunk sem tartottuk szerencsésnek, ám nem volt mit tennünk, a svéd-lett selejtezővel egy időben kell nekünk is pályára lépni. Szeretnénk, ha sok fiatal is kilátogatna a mérkőzésre, elvégre másnap úgy sincs iskolai tanítás.

Bánki József

[origo]