Vágólapra másolva!
Angol lapértesülések szerint a Manchester United védője, Rio Ferdinand nem lesz ott Anglia sorsdöntő törökországi Eb-selejtezőjén. A játékos a múlt hónapban nem volt hajlandó alávetni magát egy drogtesztnek, ezért - az Angol Labdarúgó Szövetség döntése értelmében - Sven-Göran Eriksson nem számíthat Ferdinand játékára.

Sokan úgy vélték, az angolok szövetségi kapitánya Michael Owen kisebb sérülése miatt késleltette a kerethirdetést, ám keddre kiderült, Rio Ferdinand szeptember 23-án "kihagyott" drogteszte a valódi ok.

A Manchester United hivatalos közleményben tájékoztatta a közvéleményt az esetről, s megerősítette, hogy az említett napon Ferdinand nem jelent meg az angol szövetség által szervezett ellenőrzésen.

A hátvéd úgy védekezett, hogy egyszerűen elfeledkezett róla, mert aznap éppen új házba költözött. Érdekes, hogy 36 órával később alávetette magát a tesztnek, ami negatív eredményt hozott.

A játékost a Manchester United nem kívánja megbüntetni (a szövetség akár kétéves eltiltással is sújthatná), ám október 13-án, egy beszélgetés keretében kell pontosan számot adnia a történtekről.

Sven-Göran Eriksson várhatóan még kedden kihirdeti a törökök elleni keretét.