Vágólapra másolva!
Szombaton utolsó Eb-kvalifikációs meccsén a lengyeleket fogadja a magyar labdarúgó-válogatott, kérdés, Gellei Imre csapata készülhet-e aztán a novemberi pótselejtezőkre. A csúfos rigai vereség után arra biztattuk olvasóinkat, ne hallgassák el, írják meg nekünk véleményüket - és nem hallgatták el, megírták. Nos, íme az észrevételek, javaslatok, sirámok kicsiny gyűjteménye, tessék mazsolázgatni, egyetértve bólogatni vagy mérgesen morogni.

Nyerjen jegyet a válogatott következő hazai meccsére!

A szerkesztőségünkbe érkezett leveleket javítva, pofozgatva, de lényegi változtatás nélkül tesszük közkinccsé. No nem mindegyiket - a céltalanul trágár, különösebb meggyőződés, mondanivaló nélküli "vélemények" továbbításától eltekintenénk.

Elöljáróban és csak röviden pedig annyit, hogy olvasóink többsége pesszimista (realista?), de szurkol, és majd' mindegyik az irreálisan sok pénzt emlegeti a magyarfocistákkal kapcsolatban, az eredménytelenséggel párhuzamosan.

"Több pénzt kell adni a magyar focinak és a focistáinknak, hogy ismét jó legyen itthon a futball."

"Lelketlen, pénzéhes banda! Nem magukat, hanem a egész magyar labdarúgást járatták le. Ezek után mit várhatunk a lengyelek ellen, és kinek lesz kedve kimenni a meccsre? Mert nekünk elvették!"

"Szélnek kellene engedni az egész bagázst, és az NB II-ből, illetve alsóbb osztályokból válogatni srácokat, akik tudnak futni, grundfocit játszani. A lelkesedés többet érne minden taktikai elemnél. (Poénból érdemes lenne egyszer összeereszteni két ilyen válogatottat.) A mostaniak mindegy, hogy hány napot edzenek együtt, mindegy, hogy hova viszik őket edzőtáborozni, nincs miért focizzanak. Luxusautó, lakás, pénz van - jócskán a magyar átlag felett -, nincs motiváció. Csak duma, meg kifogások (rossz talaj, tésztás vacsi stb.) Profizmus csak a juttatások terén van, szinte a semmivel egyenlő, amit letesznek az asztalra, mindegy, hogy válogatottról vagy klubokról beszélünk."

"Még egy esélyt kapnak a fiúk a lengyelek ellen. Ha ott nem nyernek, többet nem nézek magyar válogatott meccset. (Pl az olasz-jugó meccs utolsó negyedórájában több történt, mint az egész magyar-lett meccsen.) Egyébként szerintem a vereség Gellei hibája is. A három támadó - három védő felállás kicsit durva volt, főleg ilyen nehézkes védőkkel és ilyen fürge lett csatárokkal. Mi voltunk helyzeti előnyben, a letteknek mindenféleképpen nyerniük kellett, ha valamit még akarnak. Elég durva, hogy hazai pályán kontrákkal nyerték a meccset. Szóval szerintem egy kevésbé látványos meccset kellett volna játszani egy biztosabb védelemmel. Még két dolog, amit Gellei szemére vetnék: egyrészt végig középen akartunk játszani: 2-3 csatár, 6-7 védő, ami csak akkor ment volna, ha le tudjuk venni a labdát (lásd Szabics a meccs elején - sima ziccer lett volna), a második: amikor már elszállt a szekér, és láttuk, hogy ez ellen a védelem, stílus ellen nem tudunk mit kezdeni, azért jobban kellett volna figyelni a védelemre, de csak "támadtunk", pontosabban mindenki előrement és senki nem maradt hátul. Szóval simán lehetett volna 4-1 is a végén, és akkor már a svéd-lett x is kevés lett volna (ami szerintem reális, már nem a lettek tudása miatt ...). Röviden összefoglalva a vereség oka: rossz taktika (már 15 perc után mondtam, nem utólag okoskodok), kriminális védelem. Még egy dolog: Elég csúnya lenne, ha ebből a csoportból (talán a leggyengébből) a lettek mennének pótselejtezni, mert amit ezek a két meccsen műveltek, az nem foci (esetleg taktika), akkor már inkább a lengyelek."

További észrevetelek persze mindig várva nagyon, tessék csak írni ide!