Vágólapra másolva!
Az Arany Ászok Liga kilencedik fordulójában a Debrecen parádés játékkal 5-0-ra legyőzte az idén első vereségét elszenvedő Ferenvárost. A Loki győzelmével feljött a második helyre, a Fradi továbbra is nyolcadik a tabellán. A vasárnap egy gólt szerző Marius Sumudica immár egyedül vezeti a góllövőlistát öt találattal. Az MTK-tól 2-0-s vereséget szenvedő Békéscsaba edzője, Supka Attila úgy érzi, fel kell ráznia futballistáit, a csapat ugyanis az utolsó előtti helyen áll. A Videoton ellen elbukó Újpest trénere, Mezey György nem távozik a Megyeri útról.

Arany Ászok Liga, 9. forduló:
Debreceni VSC-MegaForce - Ferencvárosi TC 5-0 (3-0)
Debrecen, 6500 néző
vezette: Ábrahám
Debrecen: Tomic - Nikolov, Éger, Szekeres, Szatmári - Dombi (Madar, 28.), Habi, Sándor, Halmosi - Kiss Z. (Andorka, 85.), Bajzát (Sumudica, 57.).
Ferencváros: Szűcs - Zováth, Dragóner, Kiss Gy., Szkukalek (Balog, a 46.) - Kriston (Bognár, 46.), Lipcsei, Kapic - Leandro, Rósa - Sasu.
gól: Dombi (11.), Halmosi (37.), Szekeres (43.), Madar (67.), Sumudica (72.)
sárga lap: Éger (89.), illetve Leandro (25.)

11. perc: Sándor indult meg két remek csellel, majd a bal oldalt felfutó Halmosihoz passzolt. A szélső beívelését Szűcs tenyerelte tovább, éppen a hosszú oldalon érkező Dombi elé, aki 10 méterről kilőtte a hosszú sarkot (1-0).

16. perc: hazai akció végén Sándor lőtt kapura, a labdába Bajzát ért bele, ám hiába került róla a kapuba, a játékvezető les miatt szabadrúgást ítélt a Ferencvárosnak.

37. perc: Kiss Z. jobb oldali beadását Bajzát fejelte rá 5 méterről, Szűcs még hárított, de érkezett Halmosi, aki közelről a léc alá lőtt (2-0).

43. perc: Szatmári jobb oldali szögletét Szekeres 8 méterről fejelte a bal sarokba (3-0).

67. perc: Szatmári ívelt a félpályáról Madar elé, aki a 16-oson belül levette a labdát, majd Szűcs mellett a bal sarokba továbbított (4-0).

72. perc: Sándor jobb oldali beadását Sumudica fejelte közelről a kapuba (5-0).

Nem túlzás: a vasárnapi bajnokin a DVSC tönkreverte a Ferencvárost, miután a hazaiak 5-0-ra legyőzték a fővárosiakat. A veretlenségüktől megfosztott FTC játékosai már az első félidőben összeomlottak, amikor is a Loki háromgólos előnyre tett szert. A május 30-ai Üllői úti botrányt követően ezúttal kevesebb incidensre került sor, mindössze a meccs előtt kellett néhány ferencvárosi drukkert kitessékelni a hazaiak szektorából, mivel oda váltottak jegyet. Ugyanakkor a gyepen zajló események sportszerűségére jellemző, hogy a jól bíráskodó Ábrahám Attilának csupán két sárga lapot kellett kiosztania. Továbbá az is figyelemre méltó adat, hogy a 90 perc során a Fradi összesen kétszer lőtt kapura, míg a Debrecen tizenkétszer. Nem véletlen, hogy a hazaiak győzelme nagyobb arányú is lehetett volna.

A látottak alapján az is érthető, hogy a két edző közül Garami József nyilatkozott letörten a lefújást követően. "Erre a súlyos vereségre az sem lehet mentség, hogy több kulcsemberünk hiányzott. Az első félidőben teljesen összeomlottunk, de sajnos a szünet után is rosszul futballoztunk. Edzőként még egyetlen csapatommal sem kaptam öt gólt egyetlen mérkőzésen. A válogatott fellépése miatt számunkra most jól jön a tíznapos szünet, addig talpra kell állítanunk a gárdát" - mondta szomorúan Garami József.

A túloldalon Szentes Lázár, a DVSC vezetőedzője így értékelt: "A mutatott játék és az eredmény is elégedettséggel tölt el, a csapatot ezúttal csak dicséret illeti. Sokat számított, hogy gyorsan vezetést szereztünk, a második gól pedig teljesen megfogta a Fradit. Annak külön örülök, hogy lelkes szurkolóink remekül szórakoztak ezen az estén."

Bánki József