Vágólapra másolva!
A vendég Arsenal nyerte a Premiership nyolcadik fordulójának szuperrangadóját, miután 0-1-ről fordítva 2-1-re győzött az Anfield Roadon a Liverpool vendégeként.

Igazi csúcsrangadóval kezdődött a Premiership nyolcadik fordulója: a Liverpool a csordultig telt Anfield Roadon a listavezető Arsenal együttesét fogadta. A kezdőcsapatok érdekessége volt, hogy a hazai együttesben ismét Biscan kezdett az egyik középső védő helyén - annak ellenére, hogy Henchoz már felépült sérüléséből -, míg a vendég londoniaknál először kapott helyet a kezdő tizenegyben a fiatal francia csatár, Jeremie Aliadiere.

Mindkét fél óvatosan kezdte a mérkőzést, az első gólszerzési lehetőségre a kilencedik percig kellett várni, ekkor Owen jobb alsó sarokra tartó, jól helyezett lövését hárította bravúrral az Ágyúsok német kapusa, Jens Lehmann. Aztán, hogy még véletlenül se gémberedjenek el Oliver Kahn válogatottbeli helyettesének izmai, Smicer is megeresztett egy sistergős lövést, Lehmann azonban magabiztosan védett.

Két perccel később aztán már nem volt pardon az Arsenalnak: Gerrard ívelt a bal oldalról a tizenegyes pont tájékára, a védőkről lecsorgó labdát pedig Kewell 15 méterről parádés mozdulattal lőtte a jobb alsó sarokba.

Az első londoni próbálkozást - amit még helyzetecskének sem titulálhattunk - a 21. percben jegyezhettük fel, ekkor egy előrevágott labdára Henry rajtolt, azonban a kapujából jó ütemben kimozduló Dudek felszedte előle a labdát. Ezt követően egy gyors "ütésváltást" láthatott a 45 ezer néző: előbb Henry ballábas lövését védte Dudek, majd Kewell a gól előtti szituációhoz hasonló helyzetből magasan fölé bombázott.

A 31. percben gyakorlatilag a semmiből egyenlített az Arsenal: Pires a jobb oldalról ívelhetett szabadrúgást a hazai kapu előterébe, ahol a 'Pool-védők teljesen elfeledkeztek Eduról, aki kapura csúsztatott, a labda pedig Hyypia lábáról a jobb alsó sarokba gurult. Az egyenlítő gólt követően egyre többször szólt Barber játékvezető sípja, hiszen a játékosok a futball helyett egyre inkább egymással kezdtek foglalkozni. A keménykedésben az ezúttal sárga-kékben játszó Wenger-fiúk jártak az élen, előbb Cole, majd Parlour is besárgult.

A félidő hajrája ismét a Liverpoolé volt, a Vörösök helyenként teljesen beszorították a vendégcsapatot, azonban újabb gólt már nem sikerült bepréselniük Lehmann kapujába. A félidő krónikájához tartozik még az összecsapás első cseréje: a 41. percben a sérült Smicert az új Zidane-nak tartott fiatal Le Tallec váltotta.

Viharosan kezdte a második félidőt a Houllier-csapat, megpróbálták döntésre vinni a dolgot Owenék, azonban a korai rohamok nem jártak eredménnyel a megszokottnál jóval indiszponáltabb teljesítményt nyújtó Arsenal ellen. A játékrész tizedik percét követően enyhült valamelyest a hazai nyomás, a vendégek is átmerészkedtek a liverpooli térfélre, azonban helyzetet egyáltalán nem tudtak kialakítani a jól záró Mersey-parti védelem mellett.

A félidő derekára teljesen kiegyenlítődött a mérkőzés, a küzdelem jobbára a két tizenhatos közé korlátozódott, és ahogyan mondani szokták, a játék küzdő jellege domborodott ki. Ekkor egyedül Owen súlyosnak tűnő sérülése borzolta a kedélyeket, a hazai szurkolók azonban megkönnyebbülve vették tudomásul, hogy kedvencük visszatérhetett a pályára, igaz nem sokáig, hiszen hat perccel később Heskey érkezett a 'Pool tízese helyett.

És ekkor, ahogyan az egyenlítő gól előtt is, következett egy előzmények nélküli Arsenal-találat: Edu húzott el a bal oldalon, visszagurított Pireshez, aki megtolta a labdát befelé, majd húsz méterről szenzációs mozdulattal csavart Dudek kapujának bal oldalába.

A vendégek vezető gólját követően a Liverpool mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, azonban nem tudtak újabb gólt szerezni Dioufék, így idénybeli második hazai rangadójukat is 2-1-re elbukva alaposan leszakadtak a közvetlen élbolytól, míg az Arsenal megerősítette vezető helyét a tabellán (igaz, a Chelsea egy mérkőzéssel kevesebbet játszott).

A másik rangadón harminchárom percig nyílt volt a mérkőzés, de Maik Taylor kiállítása után az emberelőnybe került Manchester United sima győzelmet aratott az Old Traffordon a Birmingham City ellen. A vendégek kapusa gólhelyzetben szabálytalankodott Paul Scholesszal szemben, s a piros lap utáni büntetőt Ruud van Nistelrooy értékesítette. Ezután még a 11-es előtti sértett, valamint Ryan Giggs is betalált a cserekapus Ian Bennett hálójába.