Vágólapra másolva!
Szabics Imre mellett Lisztes Krisztián is jó formában futballozik a Bundesligában, ami biztató lehet a magyar válogatott lengyelek elleni Eb-selejtezője előtt.

"Ugyan Németországban megszoktuk, hogy mindig csak a soron következő mérkőzésre szabad koncentrálni, kár lenne tagadnom, már sokat gondolok a lengyelek elleni meccsre is" - kezdte Lisztes. "Mindez azonban biztosan nem befolyásolja a vasárnapi, Wolfsburg elleni teljesítményemet. A farkasok ellen nehéz mérkőzésre számítunk, ám mivel jó formában vagyunk, győzelemre készülünk."

Ezek után Lisztes a magyar válogatottról szólva kijelentette: "Bizakodásra ad okot, hogy jó formában lévő játékosok érkeznek az összetartásra, gondolok itt elsősorban Szabics Imre remeklésére a Manchester United ellen. A lettországi vereség nem tett jót az önbizalmunknak, ám egy hét edzőtábor elegendő lesz annak visszaszerzésére. A lengyelek jóval erősebbek a letteknél, ugyanakkor vallom, képességek tekintetében mi sem maradunk le Dudekék mögött. Győznünk kell, hogy utána ne kényszerüljünk siránkozásra."

Az elvárásokra és a válogatottat ért kritikára a brémai középpályás így reagált: "Németországban mi jobb helyzetben vagyunk az odahaza játszóknál, hiszen nem halljuk nap mint nap, hogy ilyen meg olyan gyengék vagyunk. Tudjuk, hogy a szurkolóink győzelmet várnak tőlünk, mi pedig szeretnénk örömet okozni a mellettünk végig kitartó híveinknek. Úgy érzem, eljutottam arra a szintre, hogy érdemben is a csapat segítségére legyek, remélem, a lengyelek ellen ezt be is bizonyíthatom."

Bánki József