Vágólapra másolva!
Még hatvannyolc percet kell kapott gól nélkül kibírnia Timo Hildebrandnak, s megdönti Oliver Kahn évek óta álló csúcsát. A Bayern kapusa 803 percen keresztül nem kapott gólt a Bundesligában, ezt a tökutolsó Köln elleni bajnokin döntheti meg a stuttgarti hálóőr.

Emberemlékezet óta nem kezdett csapat szezont úgy, ahogy a Stuttgart. No nem a szerzett pontokat tekintve, hanem annak tükrében, hogy hét találkozón még nem kapott gólt a sváb együttes. Mivel az előző szezonban az utolsó előtti mérkőzésen kapott utoljára gólt az együttes (akkor a 75. percben Elber volt eredményes), amennyiben Timo Hildebrand a Köln elleni, szombati összecsapáson 68 percig még állja a rohamokat, úgy beállíthatja Oliver Kahn 803 perces gólmentes csúcsát. Szabics Imre csapata a MU elleni sikertől megrészegedve győzelemre tör a Köln ellen is, a vendégektől Cullmann, Voronyin, Schindzielorz, Niedrig és Szokolov nem léphet pályára.

A magyar érdekeltségű együttesek közül talán a Werder Bremen van könnyebb helyzetben, bár a második helyen álló észak-német csapat a 6. Wolfsburgot fogadja. Lisztesék jó formában vannak, a magyar középpályásra sem lehet panasz, egyedül Skripnik sérült. A Wolfsburgnál viszont akad gondja bőven Röber edzőnek, Quattrocchi, Madsen, Maric, Topic, Rytter és Petrov mellett ugyanis nem számíthat az eltiltott Franz játékára sem. A Werder az esélyes, de nem szabad elfeledni: a két csapat eddigi párharcát figyelembe véve a Wolfsburg több pontot szerzett idegenben, a Weserstadionban, mint házigazdaként.

A győzelem nélkül álló Hertha öt döntetlennel tarsolyában Münchenbe látogat, s nem nevezhető éppen esélyesnek. A Bayern utoljára 1977 októberében kapott ki otthon a berliniektől, most még Sagnol, Scholl, Zé Roberto, Ballack, Rau, Jeremies és Zickler hiányában is könnyedén gyűjthetik be a három pontot. A Herthában Király és Dárdai kezdő lesz, bár a középpályás - Rehmerrel és Neuendorffal egyetemben - kisebb problémával küszködik. Van Burik, Marcelinho és Marx még lelátóra kényszerül.

A Hannoverhez a Schalke utazik, s miután 1987 óta nem nyertek a hazaiak, van miért törleszteni. Zuraw, Diouf, Schröter, Lala és Schneider sérült, csakúgy, mint Simak, aki várhatóan be is fejezi pályafutását. A gelsenkirchenieknél Altintop, Oude Kamphuis, Djordjevic, Böhme, Varela és Hanke mellett a két csatár, Sand, valamint Agali is hiányozni fog, így aztán a Schalke mestere, Jupp Heynckes kénytelen a Glieder, Delura támadókettősnek bizalmat szavazni.