Vágólapra másolva!
A Birmingham City elleni hazai Premiership-összecsapáson igyekszik feledtetni a Stuttgart elleni kínos BL-vereséget a bajnoki címvédő Manchester United. Az angol labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulója egy igazi szuperrangadót is hoz: a Liverpool az Anfield Roadon fogadja az Arsenalt.

Zengett az öltöző szerdán a stuttgarti Gottlieb-Daimler-stadionban, hiszen Sir Alex Ferguson meglehetősen nehezen viselte csapata Szabicséktól elszenvedett vereségét. Az aggodalomra minden oka megvan a jeles trénernek, hiszen a következő Bajnokok Ligája-fordulóban a MU Glasgow-ban lép pályára a Rangers vendégeként - amely összecsapás korántsem ígérkezik sétagaloppnak -, s amennyiben veszít, akár a csoportkörből történő továbbjutása is veszélybe kerülhet.

Addig mindenesetre még van ideje rendezni a sorokat a skót menedzsernek, bár csapata programja igencsak sűrű, itt van például a szombati bajnoki a Birmingham City ellen. Ez a párosítás tavaly országos egyes lett volna, az idei szezonban azonban remekelnek a birminghami Kékek: Steve Bruce csapata veretlenül negyedik a tabellán, eddigi hat mérkőzésén mindössze két gólt kapott, ráadásul vesztett pontok tekintetében csak a Chelsea előzi meg Dugarryékat. Nehéz mérkőzés vár tehát Nistelrooyékra, amelyet követően egy esetleges vendégsiker a két csapat helycseréjét eredményezheti.

A forduló egyik legnagyobb rangadóját Liverpoolban rendezik, ahol a Vörösök az Arsenalt fogadják. A 'Pool bukott rangadóval - 1-2 a Chelsea ellen - kezdte az idényt, utána azonban megemberelte magát a Houllier-gárda, és az élmezőny közvetlen közelébe kapaszkodott. Legutóbb azonban ismét vereség következett - egy meglepő 2-3 a Charlton vendégeként -, így most be kellene gyűjteniük a három pontot Owenéknak, ha nem akarnak lemaradni az élbolytól.

A szezont nagyszerűen kezdő Ágyúsok kezdenek magukhoz térni az Inter elleni KO-t követően, hiszen legyőzték az idén szenvedő, de mindig veszélyes Newcastle-t, a hétközi BL-fordulóban pedig pontot szereztek Moszkvában a Lokomotiv vendégeként (más kérdés, hogy ezzel a döntetlennel nem biztos, hogy boldogok Wenger fiai).

A szombati játéknap nagy kérdése, hogy megszerzi-e első győzelmét az elmúlt szezonban parádézó Newcastle: a Robson menesztéséről szóló hírek árnyékában a sokáig makulátlan, ám az elmúlt héten a Boro ellen vesztes Southampton ellen kellene győzniük Sheareréknek.

A vesztett pontok tekintetében listavezető Chelsea a Middlesbrough otthonába látogat, és az elmúlt időszak történéseit figyelembe véve (BL: Chelsea-Besiktas 0-2, illetve egymást követő két Boro-siker a Premiershipben) érdekes mérkőzésre van kilátás.