Vágólapra másolva!
Az MTK szakmai vezetése is aggódott Zavadszky Gábor sérülése miatt, hiszen sokáig nem lehetett tudni, mi a baja s főként mikor épül fel teljesen a válogatott labdarúgó. A napokban aztán kiderült, Zavadszkynak ínhüvelygyulladása van, s legkorábban két hét múlva léphet pályára, ami biztató lehet a kék-fehérek számára, hiszen a Dinamo Zagreb elleni UEFA-kupa-visszavágón, majd a Debrecen elleni bajnokin komoly erőpróba vár a bajnokcsapatra.

- Hogyan érzi magát? - kérdeztük az MTK válogatottját.
- Nagyon keserves időszakon vagyok túl, hiszen a bizonytalanságnál nincs rosszabb. Most már legalább kiderült, mi a bajom, ínhüvelygyulladás okozta a fájdalmaimat, amit az orvosok szerint tökéletesen ki kell pihennem. Egyébként ez volt a gond a múlt héten is, hogy korábban kezdtem el az edzéseket.

- Várhatóan mikor térhet vissza a csapatba?
- Immáron öt napja pihenek, s amint nem érzek fájdalmat, de még apró érzékenységet sem a lábamban, azonnal elkezdem a tréningeket, mert nagyon hiányzik már a játék. Ráadásul kőkemény sorozat előtt állunk, a pénteki Békéscsaba elleni bajnoki után a válogatott fellépése miatt két hét szünet következik, majd fogadjuk a Dinamo Zagrebet az UEFA-kupa visszavágóján, aztán a bajnokságban a Debrecen és az Újpest ellen lépünk pályára, s utóbbi két meccsen már én is szeretnék játszani.

- Ezúttal, gondolom, nem fogja erőltetni a visszatérést...
- Különösen jólesett, hogy a társak és a szakmai stábi alig várja a visszatérésemet, bevallom, ezért is kezdtem el idő előtt az edzéseket a legutóbb, ám ezúttal tényleg teljesen ki akarom pihenni a sérülésemet.

Bánki József