Vágólapra másolva!
Utoljára négy évvel ezelőtt, 1999 szeptemberében szerepelt olyan gyengén a Premiershipben a Newcastle United labdarúgócsapata, mint az idén. A Szarkák jelenleg győzelem nélkül a 19. helyen szerénykednek, alapot adva a szakvezető, Sir Bobby Robson menesztéséről szóló híreknek.

A Newcastle United labdarúgócsapatának vezetősége hivatalos közleményben cáfolta azokat a pletykákat, amelyek több brit napilapban is megjelentek. Ezek azt sugallták, hogy a gyengébb bajnoki szereplés és a BL-selejtezőbeli búcsú miatt a klub megválik eddigi trénerétől, Sir Bobby Robsontól. A hírek hatása nem maradt titokban: a St James' Parkból származó hírek kiszivárgása után a Newcastle-részvények árfolyama visszaaesett a tőzsdén.

"A Newcastle United a sajtóban megjelent spekulációk ellenére kijelenti és megerősíti: nincs szó edzőváltásról. A Sir Bobby Robson menesztéséről szóló híresztelések alaptalanok" - áll a közleményben. A csapat hat mérkőzés követően három ponttal a Premiership utolsóelőtti helyén szerénykedik, s amennyiben nem tudja megszerezni első győzelmét a Southampton ellen a hét végén, az utóbbi évek leggyengébb rajtját produkálja.

A brit lapok emlékeztetnek: utoljára 1999 szeptemberében állt a csapat a 19. helyen, akkor a vezetés menesztette Ruud Gullit vezetőedzőt, akinek helyére éppen Robson érkezett.