Vágólapra másolva!
A jövőben Nedo Sonetti irányítja az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Ancona szakmai munkáját.

A 62 éves tréner Leonardo Menichini helyét foglalja el, akinek azért kellett távoznia, mert négy forduló során mindössze egyetlen pontot gyűjtött az együttese. Sonetti edzői pályafutása során korábban az Atalantánál, a Torinónál és a Leccénél dolgozott az első osztályban.

Az Olasz Labdarúgóliga az Avellino csapatának ítélte oda a három bajnoki pontot, miután az együttes Napoli elleni hazai bajnoki mérkőzését a vendégdrukkerek rendbontása miatt nem tudták elkezdeni. A liga már múlt szerdán úgy határozott, hogy a nápolyiak soron következő öt hazai találkozójukat semleges pályán, zárt kapuk mögött kötelesek megrendezni.

Az összecsapás kezdete előtt a jegy nélkül maradt vendégdrukkerek benyomtak egy kaput, majd a felső lelátóra özönlöttek. A tömeg nyomásától egy egyensúlyát vesztő szurkoló, Sergio Ercolano lezuhant a 20 méteres magasságból, s kómás állapotban szállították kórházba, ahol a leggondosabb kezelés ellenére sem tudták megmenteni az életét.

A rendbontó szurkolókat megfékezni igyekvő rendőrök közül harmincan megsebesültek. Az esetnek politikai visszhangja is lett, Giuseppe Pisanu belügyminiszter sürgős lépéseket követelt a szövetségtől.