Vágólapra másolva!
Az átigazolási piacon idén nyáron a Chelsea és a Real Madrid volt leginkább reflektorfényben, s most "keresztezte" egymás útját a két sztárgárda. A spanyol fővárosban futballozó francia válogatott Claude Makelele ugyanis - tizenkét órával a BL-nevezési határidő előtt - aláírt a londoniakhoz. A királyi gárdánál Morientes Monacóba szerződésével ismét Ronaldóé lett a kilences számú mez.

Tizenkét órával az előtt, hogy lejárt volna a nevezési határidő a Bajnokok Ligájába, a Chelsea labdarúgócsapata hivatalosan is megegyezett a francia válogatott Claude Makelelével. A Real Madrid egykori középpályásával négyéves szerződést kötött a klub. A 30 éves játékos vételáráról nincsenek hivatalos információk, ám a Real Madrid háza tájáról kiszivárgott hírek szerint a Chelsea orosz tulajdonosa, Roman Abramovics 24 millió eurót fizetett a spanyol sztáregyesületnek.

Ezzel az igazolással úgy tűnik, hogy a londoniak végleg befejezettnek tekintik a nyári átigazolási szezont, amelyben Abramovics több mint 100 millió fontot költött új szerzeményekre. Ezt a klub igazgatója, Trevor Birch is megerősítette a klub honlapján, leszögezve: "Ennyi volt, befejeztük." Makelele egyébként valószínűleg azért távozott Madridból, mert azt szerette volna, hogy 1,2 millió eurós évi fizetését emeljék 3 millióra, ám követelését megtagadták. A Real Madrid egyébként a Juventusban futballozó holland Edgar Davidsot szemelte ki Makelele pótlására.

Kialakult tehát a Chelsea kerete, s a mezszámok is véglegesnek tekinthetők. A Chelsea mindenképpen erős gárdával vág, illetve vágott neki az új szezonnak, kérdéses azonban, hogy az Arsenallal és a Manchester Uniteddel fel tudja-e majd venni a versenyt a Ranieri-társulat, illetve hogy mire lesz képes a Bajnokok Ligájában. A Premiershipben mindenesetre már egyszer botlottak a Kékek, a hét végén csak 2-2-t játszottak a Blackburnnel.

A Chelsea játékoskerete az új mezszámokkal:
Glen Johnson (2), Celestine Babayaro (3), Claude Makelele (4), Marcel Desailly (6), Adrian Mutu (7), Frank Lampard (8), Jimmy Floyd Hasselbaink (9), Joe Cole (10), Damien Duff (11), Mario Stanic (12), William Gallas (13), Geremi (14), Mario Melchiot (15), Emmanuel Petit (17), Wayne Bridge (18), Juan Sebastian Verón (20), Hernan Crespo (21), Eidur Gudjohnsen (22), Carlo Cudicini (23), John Terry (26), Alexis Nicolasz (27), Filipe Oliveira (28), Robert Huth (29), Jesper Gronkjaer (30), Marco Ambrosio (31), Joel Kitamirike (33), Neil Sullivan (34), Jurgen Macho (35), Joe Keenan (36), Sebastian Kneissl (37), Valerio Di Cesare (38), Lenny Pidgeley (40).

[origo]