Vágólapra másolva!
Az Arany Ászok Liga második fordulójának nyitómérkőzésén a Győr hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Balatonnal.

Labdarúgó Arany Ászok Liga, 2. forduló:
Győri ETO FC - Balaton FC 0-0
Győr, 2500 néző
vezette: Solymosi.
Győr: Sebők - Böjte (Nagy T., 56. p), Nyilas, Jäkl, Geri - Herczeg (Kartelo, 46.), Miriuta, Kalina, Németh (Varga Z., 46.) - Oross, Bajevski. Szakmai igazgató: Varga Zoltán.
Balaton: Csernyánszki - Radics, Kuttor, Hegedűs, László - Györök (Mészáros, 76. p), Kovács P., Virág (Vörös, 61. p), Kőrösi (Usvath, 54. p) - Csordás, Sitku. Vezetőedző: Csertői Aurél.
sárga lap: Kalina (27.), illetve Virág (23.), Hegedűs (25.), László (63.), Csordás (64.).

13. perc: Radics szépen ment el a jobb oldalon, lapos középre gurítása után Kőrösi 13 méterről messze a győri kapu mellé lőtt.
15. perc: Hegedűs 22 méteres szabadrúgását Sebők vetődve védte.

18. perc: Csordás 13 méterről pörgetett kapura, Sebők a léc alól ütötte szögletre a labdát.

20. perc: Kalina került helyzetbe a siófoki kapu előtt, 6 méterről a kivetődő Csernyánszkiba lőtt, majd visszagurítását Oross a kapu fölé bombázta.

27. perc: Németh visszagurítását Miriuta 8 méterről rálőtte, a labda Csernyánszkiról pattant a mezőnybe.

28. perc: Németh nagyszerűen száguldott el a balszélen, középre ívelésénél Csernyánszki a labda alá futott, a meglepett Kalina azonban a kapu mellé lőtt.

34. perc: Györök nagyszerű indítását Sitku levette, aztán 8 méterről nem sokkal lőtt a bal sarok mellé.

55. perc: Bajevszki átadásával Varga Zoltán került helyzetbe, aki egy csel után, 12 méterről alig lőtt a bal kapufa mellé.

62. perc: Györök 12 méteres lövését bravúrral védte Sebők.

65. perc: Csordás a jobb oldalról adott középre, Sitku szorongatott helyzetből csak kevéssel lőtt a kapu mellé.

69. perc: Csordás egy szép csel után tisztán lőhetett kapura, 14 méteres lövését Sebők védte.

84. perc: Vörös 20 méteres lövése centiméterekkel ment el a győri kapu jobb sarka mellett.

92. perc: Miriuta 28 méteres lövését Csernyánszki a levegőben úszva húzta le.

Két egyenlő erejű csapat küzdelmét hozta az első félidő, amelyben többnyire a Siófok irányította a játékot. Mindkét kapu előtt kimaradtak a helyzetek. A szünet után némi meglepetésre a vendég siófokiak játszottak jobban: sokkal több lehetőséget alakítottak ki, mint a hazaiak, azonban valamennyit kihagyták. Az ETO 2002. november 9-e óta nem nyert bajnoki mérkőzést hazai pályán.

Varga Zoltán: "A csapat nagy része tompán mozgott, az okát nem tudom. Így is voltak helyzeteink, amiket sajnos kihagytunk. Pozitívum, hogy ezúttal legalább nem kaptunk gólt."

Csertői Aurél: "A helyzetek alapján nyernünk kellett volna. A hajrában erőnlétben és játékban is ellenfelünk fölé nőttünk, sajnos a helyzeteinket elhibáztuk."

Papp Győző