Vágólapra másolva!
A Lengyel Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága vesztegetés miatt örökös eltiltással sújtotta a Lukullus Swit Nowy Dwór hat játékosát, ugyanakkor a Garbarnia Szczakowianka Jaworznót visszaminősítette a másodosztályba, ráadásul a csapat a következő bajnokságot 10 pont hátránnyal kezdi.

A testület szerint bebizonyosodott, hogy a Nowy Dwór féltucat futballistája az 1-0-ra megnyert első mérkőzés után eladta az osztályozó visszavágóját, hogy a Jaworzno az első liga tagja maradhasson. A fegyelmi bizottság mostani döntésével azonban megsemmisítette a 2. találkozó eredményét, sajátos módon azt a "vétlen" csapat javára írva 3-0-val.

Az örökre eltiltott labdarúgók névsora: Grzegorz Milkowski, Marek Zawada, Maciej Krzetowski, Rafal Ruta, Adam Warszawski, Maciej Lewna. Ők összesen 200 ezer zlotyt (közel 12,2 millió forint) kaptak a bundázásért az ellenféltől, de hogy pontosan kitől, arról nem szól a fáma. A Nowy Dwórnak az ügyben bizonyosan érintett, s időközben már menesztett szlovák kapusa, Boris Peskovic mindenesetre csak egyéves eltiltást kapott, mert fontos bizonyítékokkal szolgált a "különmegállapodás" leleplezéséhez. A fegyelmi döntés ellen fellebbezhetnek az érintettek.

A Nowy Dwór 2. volt legutóbb a másodosztályban, míg a Jaworzno 13. a 16 csapatos élvonalban.

A Wisla a lengyel bajnok/sport/focivilag/20030527elet.html?pIdx=9