Vágólapra másolva!
Péntek este a Bayern München-Eintracht Frankfurt mérkőzéssel kezdődött meg a Bundesliga 2003-2004-es idénye. A papírformának megfelelően a tavalyi bajnok magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott az újonc ellen.

Ahogy arra számítani lehetett a Bayern nagyon erősen kezdte a mérkőzést és folyamatos nyomás alatt tartotta az ellenfél kapuját, melyet csak a 16. percig bírt a Frankfurt, ekkor a brazil Zé Roberto - aki az egész mérkőzésen rendkívül agilisan játszott - nyitotta meg a gólok sorát, egy 18 méteres lövéssel. A gól után a Bayern nemhogy visszavett volna, hanem egyre inkább fokozta az iramot, melynek még szünet előtt eredményt hozott, hiszen két beadást követően a bosnyák Salihamidzic és a perui Pizarro is a kapuba fejelt.

A szünet után a müncheniek kissé pihenősebb tempóra álltak át, melynek meg is lett a böjtje: a frankfurtiak albán légiósa, Skela előbb még csak egy kapufával ijesztgette a bajor szurkolókat, néhány perccel később azonban, egy távoli bomba után már a hálóból kellett Kahnnak kiszednie a labdát.

A Kaiserslautern máris hátrányba került a Bundesligában, a liga ugyanis megerősítette, hogy a korábbi négyszeres bajnok - egy tavaszi döntés értelmében - pontlevonással, méghozzá mínusz három ponttal rajtol. A klubot márciusban azért büntették meg, mert az 1997/98-as adatok átvizsgálása során a játékosok szerződéseit illetően szabálytalanságokra derült fény. A határozat azt jelenti, hogy ha a Kaiserslautern győz is az első fordulóban, mindössze nulla ponttal állhat a tabellán, bár - jobb gólkülönbséggel - megelőzheti azokat az együtteseket, amelyek kikapnak a nyitányon.

S talán azért, hogy ledolgozzák a hátrányt, igazoltak is egy válogatott játékost, Steffen Freund-ot. A 33 éves játékos - aki az elmúlt négy szezont az angol Premiershipben szereplő Tottenhamnél töltötte - egy évre szóló szerződést kötött a Kaiserslauternnel, amely ingyen szerezte meg a középpályást. A szakmai stáb az Achilles-ín sérülése miatt megoperált Ciriaco Sforza eredményes helyettesítését várja Freundtól.

A Kaiserslautern szombaton 15:30-kor lép először pályára, vendége az 1860 München lesz.

Bundesliga, első forduló:
Bayern München - Eintracht Frankfurt 3-1 (3-0)
gól: Zé Roberto (16.), Salihamidzic (20.), Pizarro (42.), illetve Skela (68.)