Vágólapra másolva!
Marc Roger, Arsene Wenger impresszáriója bombát robbantott a The Sun című bulvárlapnak adott nyilatkozatában: "Tudom, hogy védencem a Real Madrid edzője akar lenni. Két héten belül eldől a sorsa, valószínűleg elhagyja az Arsenalt."

Roger volt az, aki múlt csütörtökön megszervezte Wenger párizsi találkozóját Florentino Pérezzel és Jorge Valdanóval, a kilencszeres Európa-kupagyőztes klub elnökével és sportigazgatójával. "Wenger elégedetlen az Arsenalnál kialakult helyzettel, úgy érzi, nincs elég pénz az általa tervezett erősítésekhez. Két héten belül így vagy úgy eldől a dilemma. Egyelőre még az Arsenal jelenti számára az első opciót, de BL-t akar nyerni, s ha ehhez hiányzik a pénz, akkor elmegy Londonból. Arsene azt mondta, egyszer szeretné a Real Madridot edzeni, de hát mutassanak nekem egy olyan edzőt, aki nem dolgozna szívesen Zidane-nal, Raúllal és Ronaldóval" - mondta Roger.

Ezek a szavak nyilván éktelen haragra gerjesztik a Highbury Road menedzsmentjét, akik minden eszközt megragadtak arra, hogy elbagatellizálják a múlt heti Wenger-Pérez találkozó jelentőségét. Roger azóta fekete báránynak számít az Arsenalnál, amióta négy évvel ezelőtt tető alá hozta Nicolas Anelka elszerződését az Arsenaltól a Real Madridba 23 millió fontért. Azt is az ügynök számlájára írják, hogy két éve kis híján el tudta csalni Patrick Vieirát az Ágyúsoktól. Wengernek még két éve hátra van jelenleg futó szerződéséből. A menedzser pillanatnyilag Szardínia szigetén nyaral, s még tíz napig nem tér vissza Londonba.

Roger azt állítja, Wenger szerződésében van egy olyan záradék, amely megengedi számára, hogy bármelyik szezon végén elszegődjön egy másik klubhoz. A francia menedzser az utóbbi időben amiatt aggódik, hogy a tervezett új Arsenal-stadion felépítése az Ashburton Grove-on - 400 millió fontért - minden pénzt elszipkáz az általa elképzelt erősítésektől.

Ch. Gáll András