Vágólapra másolva!
Már a minap befejeződött bajnokságban is kiemelkedett a Bayern München a labdarúgó Bundesliga mezőnyéből, de ha bejönnek a bajorok erősítési tervei, akkor a 2003-2004-es pontvadászatban nem lesz vetélytársuk Németországban. A legújabb célpont ugyanis Lúcio, a kieséstől éppen, hogy megmenekült Bayer Leverkusen brazil világbajnok centerhalfja.

A 25 éves, roppant technikás, és a támadásokban is előszeretettel szerepet vállaló védő ára 20 millió euró (mintegy ötmilliárd forint), ezzel a gyógyszergyáriak 25 millió eurós deficitjének döntő részét sikerülne kompenzálni.

Csakhogy még korántsem biztos, hogy Lúcio követi korábbi klubtársait, Ballackot és Zé Robertót Münchenbe, ugyanis két sztárklub, a Manchester United és a Real Madrid is élénken érdeklődik utána. A kiemelt figyelem jogos: a két szupercsapat BL-negyeddöntőjén - amely oda-vissza összesen 11 gólt hozott - kiviláglott: mindkét együttesnek a védelem az Achilles-sarka. Különösen igaz ez a spanyolokra, akiknél Fernando Hierro pótlása már tényleg létkérdés.

A bajorokat egy - mostanság roppant felkapott - csatár is nagyon érdekli: Roy Makaayról, a Deportivo La Coruna holland sztárjáról van szó, aki 27 góljával a Pichichi-trófea első számú várományosa, és 15 millió euróért távozhat a spanyol csapattól.

A hamarosan elkezdődő német átigazolási szezon új csillaga Mikael Forssell, a Mönchengladbach alig 22 éves finn állampolgárságú, de Németországban született csatára lehet. Forssellt a Chelsea adta kölcsön a télen a Mönchengladbachnak, s a tejfelszőke finn válogatott játékos az utolsó 11 fordulóban hét gólt szerzett. Forssellt most a 'Gladbach "örökbe" meg akarja venni a londoniaktól, ugyanakkor a tavalyi bajnok Borussia Dortmund is kivetette hálóját a fiatalemberre, akinek 8 millió euró (2 milliárd forint) az ára.

A Leverkusen a válogatott középpályás, Bernd Schneider eladásával teljesen betömné a költségvetésén tátongó rést, ugyanis a remek rúgótechnikával megáldott középpályás eladási ára 5 millió euró (1,25 milliárd forint). Jelentkező is akad, mégpedig a Dortmund.

Ugyancsak átigazolási hír, de nem a pályáról, hanem a stúdióból: Franz Beckenbaurnek, a Premiere fizető tévécsatorna kommentátorának lejárt a négyéves szerződése, s "Kaiser Franz" így "szabadon igazolható". Van is már kérője, méghozzá a ZDF csatorna. A ZDF az elmúlt szezonban óriási veszteséget szenvedett a nézettségi versenyben, a konkurens ARD kommentátorduója (Netzer, Delling) oly sikeresen funkcionált, hogy a ZDF csak egy megasztár szerződtetésével véli behozhatónak a hátrányt. Ez a megasztár lenne Beckenbauer.

Ch. Gáll András