Vágólapra másolva!
A gólnélküli döntetlennel végződött Ferencváros-Debrecen bajnoki labdarúgó mérkőzést követően, amely eredménynek köszönhetően a zöldek elveszítették a bajnoki címet, a feldühödött szurkolók megostromolták az Üllői úti székházat. A mérkőzést követően Szentes Lázárt, a DVSC vezetőedzőjét olyan súlyosan bántalmazták, hogy kórházba kellett szállítani.

A találkozó lefújását követően a kudarcélményt okozó játékosok ugyan gyorsan bemenekültek az öltözőbe, de a biztonságiak egy idő után már nem tudták feltartóztatni a tajtékzó tömeg egy részét, így többen bejutottak a klubszékházba.

A kint maradók egy része néhány, az MTK-t szidalmazó rigmus közben szétszedte a kaput, míg a többség könnyeivel küszködve kétségbeesetten a gyepre telepedett. A találkozónak és így a bajnoki álmoknak hiába volt már több mint negyedórája vége, a szurkolók többsége a stadionban és a játéktéren maradt. A fanatikus kisebbség mindvégig részben antiszemita, részben a klubtulajdonost gyalázó jelszavakat skandált.

Az MTV Híradójának információja szerint a feldühödött szurkolók a lefújás után súlyosan bántalmazták Szentes Lázárt, a vendégek vezetőedzőjét, valamint Tököli Attilát, a hazaiak válogatott csatárát a gólnélküli döntetlennel végződött Ferencváros-Debrecen mérkőzésen. Az MTI úgy tudja: a lefújást követően a pályára berohanó drukkerek egy csoportja hátulról leütötte a debreceni vezetőedzőt, Szentes Lázárt, akit - miután földre került - meg is rugdostak. A magukról megfeledkezett szurkolók vesetájékon találták el a szakembert, akit a mentők kórházba szállítottak.

Este fél tízig hét embert vettek őrizetbe a találkozót követő gyújtogatással és dobálással kapcsolatban - tudta meg a HavariaPress. A helyszínről kapott információk szerint az Üllői úti stadion teljes környékét üvegcserepek borítják, és a mindenütt érezhető könnygázszag járul hozzá a kialakult ostromállapothoz.

A pályán a meccs után kezdődött tömegverekedés után a tömeg gyújtogatni kezdett a környéken. A népligeti trolibusz-végállomáson a pavilonok között több hirdetőoszlopot gyújtottak fel a megvadult szurkolók. A tűz oltásához kivonult tűzoltókat és autójukat kővel, üvegekkel dobálják a tömegből, a tűzoltók nem tudnak nekikezdeni a munkának. Egy tűzoltó már a megérkezésük utáni néhány percben megsérült az arcán.

Forrás: MTIForrás: MTI
Kriston Attila menekül a "rajongók" előlBotrány az Üllői úton


A rohamrendőrök földre teperték a dobálókat, megkezdődtek az előállítások. A legutolsó állapot szerint az örjöngő szurkolók továbbra is veszélyeztetik a tűzoltók testi épségét, de támadják a rendőröket is, utoljára egy szemeteskukát dobtak át az úttesten a rohamrendőrök közé.

Az Üllői úti futball-háborúról a helyszínről tudósító újságírók közül a késő esti információk szerint hárman is megsérültek brutális támadások következtében. Az első egy napilap fotósa volt, ő a száján sérült meg. Az egyik kereskedelmi televíziócsatorna operatőrét törött üveggel dobták meg, csuklója az ütőér közelében sérült meg,. egy másik fotóst már este háromnegyed tizenegykor verték meg a már feloszlott tömegből ottmaradt lézengők. Az arcába ütöttek, majd hátbarúgták és az ekkor már menekülni kezdő fiatalembert csak az mentette meg, hogy az eseményeket észlelő egyik rendőrautó lefékezett mellette.