Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga utolsó, 32. fordulójában dől el az aranyérem sorsa. A felsőház pénteki fordulójában a Ferencváros a Debrecent fogadja, míg az MTK Újpestre látogat, a két Várszegi-csapat párharcában jelenleg a zöldek állnak jobban, miután egymás elleni eredmények tekintetében jobbak vetélytársuknál.

A Borsodi Liga állása

A helyzet a Ferencváros számára pofonegyszerű: amennyiben Garami József tanítványai legyőzik a Debrecent, megnyerik a klub történetének 28. bajnoki aranyérmét. A klub 104 éves története során eddig tíz alkalommal fordult elő, hogy a csapat az utolsó fordulóban nyerte meg a bajnokságot, az első bajnoki címet pont száz évvel ezelőtt, 1903-ban az MTK elleni 3-0-s győzelemmel sikerült megszerezni. A Fradiban Gyepest és Sowunmit leszámítva nincsenek hiányzók, a vendégeknél viszont a sérült Tomic, Éger, Sándor Tamás, Sumudica, Sketiani kvintett mellett eltiltás miatt Böőr Zoltán és Sabin Ilie sem léphet pályára.

Az MTK akkor lehet bajnok, ha több pontot szerez Újpesten, mint a Ferencváros az Üllői úton. A kékek nagy bánata, hogy a számtalan sérült mellett nem állhat a kapuba a megműtött Hajdu Attila sem, őt minden bizonnyal Szántai Levente pótolja majd. Újpesten Sloncík, Tchur, Boér és Tokody sérült, Tamási, Farkas és Rósa Dénes eltiltás miatt nem szerepelhet az utolsó fordulóban. A debreceniek jelenleg 52 ponttal állnak a harmadik helyen, ugyanennyit szerzett a negyedik Újpest is. A Debrecen akkor marad harmadik, ha az utolsó fordulóban ugyanannyi pontot szerez, mint a lila-fehérek.

Az aranyérem szempontjából sorsdöntő két mérkőzés eseményeit az m2 élőben, felváltva közvetíti.

A felsőház harmadik összecsapása, a Siófok-Győr derbi már csupán presztízsokok miatt érdekes, csakúgy, mint az alsóház szombati három találkozója. Az már korábban eldőlt, hogy az élvonaltól a Dunaferr és a Kispest-Honvéd búcsúzik.