Vágólapra másolva!
Bokaműtétje miatt nem léphet pályára a legjobb lett játékosnak tartott Marians Pahars, az angol első osztályú Southampton csatára. A csoport másik párharcán a lengyelek nigériai származású csatára, Olisadebe hiányzik majd a svédek elleni, stockholmi összecsapásról.

Aleksandrs Starkovs lett szövetségi kapitány kihirdette 24-es keretét a június 7-i, Magyarország elleni Eb-selejtezőre. A keret érdekessége (s bizonyára a magyarok örülnek is ennek), hogy nem játszhat a találkozón az angol Premiershipben, pontosabban a Southamptonban játszó Marians Pahars, a csatár ugyanis bokaműtétjét követően még nem épült fel. Meggyógyult viszont Olegs Blagonadezdins, aki a múlt hónapban kihagyta a San Marino elleni, 3-0-s lett sikerrel zárult összecsapást. A keretben egyetlen újonc található, az FC Skonto 17 éves labdarúgója, Igors Semjonovs.

A csoport másik összecsapásán, a június 11-i Svédország- Lengyelország mérkőzésen a térdsérüléssel bajlódó Emmanuel Olisadebe nélkül játszanak a vendégek Stockholmban. Olisadebe még március 20-án az FC Porto elleni UEFA-kupa-találkozón sérült meg, azóta sem épült fel tökéletesen. Sőt, a legfrissebb orvosi diagnózis szerint júliusig pihennie kell.

A lett keret:
Kolinko, Piedels, Vanins, Krucs, Stepanovs, Blagonadezdins, Zemlinskis, Isakovs, Lobanovs, Zirnis, Astafjevs, Laizans, Bleidelis, Rubins, Kolesnicenko, Semjonovs, Pucinskis, Dobrecovs, Zizilevs, Štolcers, Miholaps, Prohorenkovs, Verpakovskis, Rimkus.