Vágólapra másolva!
Miközben kifelé minden madridi vezető bizonygatja, hogy Vicente del Bosque edző szerződésének meghosszabbítása csak napok kérdése, Florentino Pérez, a kilencszeres Európa-kupagyőztes klubelnöke és Jorge Valdano sportigazgató múlt pénteken titokban találkozott Arsene Wengerrel, az Arsenal francia szakvezetőjével. A mélyen titkolt randevúra Párizsban került sor - jelentette a L'Equipe című francia sportnapilap.

A L'Equipe úgy tudja, a megbeszélésnek - melyen Marc Roger, Wenger ügynöke is részt vett - egyetlen témája volt: a francia sztáredző esetleges madridi szerződése. Pérezék állítólag hároméves szerződést kínáltak, évi négymillió eurós (egymilliárd forint) fizetéssel. Igen ám, csakhogy az elzászi származású trénert 2005-ig szerződés köti az Arsenalhoz.

"Két év hátra van még a szerződésemből, s azt ki is töltöm. Utána beszélhetünk a madridi szerződésről, de csak utána. Nem szokásom felrúgni a szerződéseimet. Az is lehet, hogy újra az Arsenalhoz szerződöm" - mondta Wenger a L'Equipe-nek.

Ez az ötödik eset egy év leforgása alatt, hogy a Madrid vezetői megkörnyékezték Wengert. Pérez olyan edzőt szeretne, aki több nyelvet beszél, nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és képes tekintélyt tartani egy olyan öltözőben, amelyben hemzseg a szupersztároktól. S ez az edző nem más, mint Arsene Wenger.

Ch. Gáll András