Vágólapra másolva!

Bajnokok Ligája, döntő:
Juventus FC (olasz) - AC Milan (olasz) 0-0 - 11-esekkel 2-3
Manchester, Old Trafford, 62 295 néző
vezette: Markus Merk (német)
Juventus: Buffon - Thuram, Ferrara, Tudor (Birindelli, 42.), Montero - Camoranesi (Conte, 46.), Davids (Zalayeta, 65.), Tacchinardi, Zambrotta - Del Piero, Trezeguet.
Milan: Dida - Costacurta (Roque Junior, 66.), Nesta, Maldini, Kaladze - Gattuso, Pirlo (Serginho, 71.), Seedorf - Ruí Costa (Ambrosini, 87.) - Sevcsenko, Inzaghi.
sárga lap: Tacchinardi (69.), Del Piero (111.), illetve Costacurta (18.)

A Juve oldaláról a cseh Nedved, a Milanéról a dán Tomasson volt a legnagyobb hiányzó a fináléban. A piros-feketéknél a védő Costacurta végül felépült a meccsre, a középpályás Pirlo a kezdőben kapott helyett (Rivaldo és Ambrosini így kimaradt), a kapuba pedig visszakerült a brazil Dida. A Zebrák védelmében helyet kapott a horvát Igor Tudor, azaz Birindelli és Pessotto a kispadról várták bevetésüket.

Ami pedig a meccs "felvezetését" illeti, szerdán történt történt egy-két érdekes dolog a helyszínen. Egy leleményes manchesteri vendéglőben például a Juve és a Milan szurkolói kedvenc csapatuk színeiben pompázó fagylaltot vásárolhattak, és a hozzávaló desszert minden esetben a riválisra utalt. A torinói szimpatizánsok a zebracsíkok miatt vanília és édesgyökér, míg a piros-fekete milánóiak eper és édesgyökér fagyit nyalhattak. Ennek megfelelően készül a desszert: a Juventus-drukkereké eperből, a riválisé pedig vaníliából.

Az olaszok egyébként szinte teljesen ellepték az angol várost, valóságos népvándorlás indult Olaszországból Manchesterbe, a milánói Malpensa repülőteret a nap folyamán 46 járat hagyta el Anglia irányába. A hírek szerint csak otthonról nézhette végig a meccset az a 260 torinói, akik Rómában vesztegeltek, mivel nem érkezett meg a chartergépük. A kétnapos kiruccanásért a Juve-hívek - a belépővel együtt - fejenként 2000 eurót, azaz csaknem félmillió forintot fizettek. Nem voltak efféle gondjai a találkozót az Old Traffordon megtekintő Silvio Berlusconi miniszterelnöknek: a Milan vezetője magángépén kelt útra, s kora délután csapatával együtt ebédelt.